Declarația StarNet privind atacul cibernetic asupra sistemului informațional

StarNet_LOGO_slogan
Foto: Declarația Starnet

StarNet aduce la cunoștința clienților săi că în data de 26 februarie, în jurul orei 20:00 au fost publicate pe unele site-uri din Internet informații confidențiale și sensibile despre businessul StarNet. Informația a fost sustrasă în mod fraudulos prin atac informatic organizat asupra sistemelor IT din companie.

Din informațiile preliminare, atacatorii au folosit un virus care a permis sustragerea frauduloasă a informațiilor, astfel încât, atacatorii au avut acces la datele sensibile ale companiei: nume și prenume ale clienților, ID buletin, telefon și adrese de e-mail.

Toate datele clienților au fost și sunt ținute cu control strict de acces și protejate în sistemul informațional StarNet, dar felul în care a fost făcut atacul a condus la posibilitatea accesării acestora și în format decriptat.

Vezi aici StarNetLeaks: Baza de date cu caracter personal a clienților StarNet a ajuns în Internet

StarNet a întreprins imediat măsuri de protejare suplimentare și a intervenit cu schimbarea parolelor de acces la toate sistemele IT din companie. De asemenea, compania StarNet a adresat în modul stabilit cereri de investigație către toate autoritățile competente pentru cercetarea și găsirea responsabililor de acest atac. Vom depune toate eforturile pentru aducerea în instanță a autorilor acestui incident.

Vezi zici declarația lui Alexandru Machedon – O persoană a fost reținută în cazul atacului asupra StarNet

În acest moment, pentru siguranța deplină, ne adresăm către clienții noștri să-și modifice parola de acces la Contul Personal StarNet și la adresa de e-mail. De asemenea, dorim să asigurăm clienții noștri că situația este sub control și se iau toate măsurile necesare pentru evitarea unor asemenea cazuri pe viitor.

Update: Au fost reținute două persoane suspectate că ar fi implicate în scurgerea de date

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente