10 lecții pe care să le înveți de la offline-ul „I Failed IT”

IMG_9431
Foto: Lista speakerilor din cadrul offline-ului „I Failed IT”

Offline-ul „I Failed IT” s-a bucurat de un mare succes în rândurile specialiștilor IT. A fost îmbucurător faptul că unui număr mare de specialiști nu le-a fost frică să vorbească despre greșelile sale spre succes.

Iată de ce, #diez a selectat zece idei importante sau lecții, pe care le-ai putut învăța în cadrul offline-ului „I Failed IT”, organizat de comunitatea Developer.MD.

#1. Când faci publicitate produsului tău, menționează în primul rând de ce el este cea mai bună alegere pentru potențialii tăi clienți, apoi accentuiază de ce acesta trebuie achiziționat anume la tine.

#2. Concentrează-te pe flexibilitatea sistemului pe care îl creezi pentru clientul tău. Aceasta ar putea reduce costul cheltuielilor de schimbare a unor elemente din sistem.

#3. Înainte de a afirma că urmezi să lansezi un proiect, fii sigur că ai o echipă de oameni responsabili de fiecare element al proiectului, și că ai la îndemână o strategie eficientă de lucru pentru început.

#4. Concentreză-te exclusiv asupra proiectului, pe care îl creezi! Multitaskingul e bun pentru studenții care învață extrem de bine, nu și pentru un specialist care vrea ca proiectul său să fie unic și fără multe buguri.

#5. Verifică integritatea datelor ce le folosești și le obții în cadrul unui proiect personal.

#6. Utilizează instrumentele corecte în momentul stocării rezultatelor tale în urma proiectelor care le creezi. În același context, urmărește și înregistrează pașii de lucru în cadrul proiectului tău.

#7. Caută și găsește parteneri siguri și constanți pentru proiectele tale.

#8. Dacă ești o persoană dependentă de rețelele de socializare, atunci ai grijă ce scrii pe conturile tale. De multe ori, ceea ce scrii poate fi folosit împotriva ta atât în timpul unor discuții simple, cât și în instanțele de judecată.

#9. Evită failurile strategice de promovare a produsului tău atât în lumea publicitată, cât și în social media.

#10. Fii ambițios! Proiectul tău va lucra dacă depui efort. Proiectul tău va fi auzit dacă cauți să-l promovezi corect.

În comunitatea Developer.MD sunt peste 2000 de utilizatori, de la care mereu poți învăța chestii utile sau auzi un sfat bun pentru ceea ce creezi. De asemenea, în cadrul comunității sunt organizate și alte evenimente interesante pentru specialiștii în domeniul IT.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente