Clubul de robotică se lansează oficial la Colegiul Politehnic din Chișinău

robot4
Foto: Roboți la Moldova ICT Summit 2014 PC: Moldova ICT Summit

Ministerul Educaţiei, proiectul USAID CEED II, Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC (ATIC) și compania StarNet anunţă lansarea oficială a clubului de robotică (ROBOCLUB) la Colegiul Politehnic din Chișinău (CPTC). Evenimentul va avea loc, marți, 28 octombrie, la ora 10:00, la Colegiul Politehnic din Chișinău (CPTC), strada Melestiu 12, etajul 4.

ROBOCLUB la CPTC constă din 2 clase de Robotică, reamenajate și dotate cu suportul proiectului USAID CEED II.

Colegiul Politehnic din Chișinău a fost selectat pentru includere în proiect fiind unul dintre cele mai relevante instituții de profil, care a demonstrat succese în implementarea programelor educaționale Cisco IT Essentials și care poate asigura un impact maxim al acestei inițiative. Colegiul a inclus Robotica în curriculum ca și curs opțional la specialitățile Informatica, Automatica și Informatica, Electromecanica, Telecomunicații și Electroenergetica. În prezent în activitățile Roboclub din cadrul  CPTC sunt antrenați 60 de elevi.

Participarea la activitatea ROBOCLUB-uluile va oferi elevilor de la CPTC posibilitatea de a învăța într-un mediu atractiv, de a rezolva probleme complexe, de a dezvolta creativitatea, gândirea critică, capacitatea de inovare și lucru în echipă, le va spori abilitățile necesare pentru o carieră de succes în domeniile practice legate de inginerie și tehnologii.

Proiectul ROBOCLUB, a fost fi lansat în primăvara anului 2014 și în prezent include Colegiul Politehnic, Centrul pentru Copii și Tineret ARTICO și la 4 licee din Chișinău. În vara 2014 peste 700 de copii au participat la lecții demonstrative de robotică în cadrul taberei „Academia Ta” la ARTICO.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente