Unde tinerii pot găsi prezervative gratuite

over-the-course-of-a-long-history-the-condom-hasnt-changed-that-much
Foto: PC: theweek.com

Educația sexuală continuă să fie o noțiune exotică atât pentru tineri, cât și pentru părinții lor. Deși despre importanța protecției în timpul actului sexual se vorbește de ani buni, în cele mai multe cazuri HIV este contactat în urma deciziei de a nu folosi prezervative.

#diez v-a pregătit câteva adrese de unde puteți lua prezervative gratuit.

Cabinete de Sănătate a Reproducerii sunt câte unul în fiecare centru raional și câte mai multe în municipii. Deși stocurile lor sunt pe sfârșite, încă mai poți găsi prezervative gratuite, care se distribuie tinerilor, femeilor și oamenilor din grupurile socialmente vulnerabile. La o vizită poți lua maxim 30 de prezervative. După cuvintele specialiștilor de acolo, prezervativele sunt calitative, din latex, cu lubrifiant.

 

PC: stiripozitive.eu
PC: stiripozitive.eu

În total, sunt 38 de Centre de Sănătate Prietenoase Tinerilor în toată republica. La fiecare poți găsi prezervative care au venit din ajutorul umanitar din partea UNFPA. Ele sunt produse în India, au lubrifiere și multe cupluri se întorc la centru anume pentru dânsele, fiindcă nu le provoacă alergii sau iritații. Ele pot fi luate gratuit de către tinerii până la 24 de ani, spre ajutorul cărora se orientează aceste instituții. Numărul maxim de prezervative pe care le poți lua corespunde limitei bunului simț, însă nimeni nu-ți va da peste mână dacă vei lua mai multe. În stoc au rămas puțin peste 4000, așa că grăbiți-vă. Mai multe detalii sunt pe site-ul Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita”. Iar unde găsiți aceste centre în Moldova puteți vedea aici.

 

Echipa Y-PEER. PC: Facebook/Y-PEER Moldova
Echipa Y-PEER. PC: Facebook/Y-PEER Moldova

Dacă ai până la 24 de ani, prezervative gratuite poți găsi la sediul Y-PEER (Rețeaua de Tineri Educatori de la Egal la Egal), pe str. 31 august, nr.98, etajul 2, biroul 201. La o vizită poți lua maxim 10 bucăți. Prezervativele sunt de cea mai înaltă calitate, fiindcă au fost făcute la comanda UNFPA, pentru a fi distribuite tinerilor, ca ajutor umanitar. Ele se oferă în campaniile împotriva HIV/SIDA și pentru promovarea metodelor sigure de contracepție. Dacă nu ești din Chișinău sau nu poți veni la sediu, poți obține prezervative prin intermediul membrilor Y-PEER. Lași un mesaj pe pagina Facebook Y-PEER Moldova, iar ei vor identifica cel mai apropiat membru care ți le poate oferi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente