Selecționata Moldovei de Squash va participa pentru prima dată la o competiție internațională

echipa
Foto: Selecționata Moldovovei la squash PC: Moldova Squash Team

Prima echipă națională de squash din Moldova va participa la Campionatul Balcanic de Squash în perioada 25-27 septembrie. Campionatul va avea loc la București.

În Moldova, jocul de squash a apărut, pentru prima dată, în anul 1990. Jocul de squash putea fi jucat în corturile clubului sportiv Kangaroo, iar în anul 2006, clubul de fitness Niagara a deschis 3 corturi adăugătoare de squash. Sportivii moldoveni participă de mult timp la diverse competiții internaționale de squash, însă e prima dată când o echipă de sportivi moldoveni participă la un turneu internațional pentru echipe.

Recent, în România a fost înregistrată Federația Română de Squash. Acum, România a devenit gazda multor campionate de squash – o ocazie perfectă pentru ca jucătorii din Moldova să formeze o echipă competentă.

Echipa care va reprezenta Moldova la Campionatul Balcanic de Squash este formată din antrenorii de squash Vsevolod Dubrovin din Bălți și Alexander Morari din Chișinău, Igor Trifonov și căpitanul echipei – Igor Dînga – ambii din Chișinău.

La Campionatul Balcanic de Squash va participa câte o echipă din următoarele țări: Croația, Serbia, Bulgaria, Moldova, Montenegro. România și Turcia vor fi reprezentate de câte 2 echipe de squash. Campionatul este deschis atât pentru jucători profesioniști, cât și pentru amatori.

Pentru echipa Moldovei, campionatul este o provocare dificilă, dar jucătorii moldoveni susțin că este timpul ca și Moldova să înceapă o istorie proprie a jocului de squash.

Informații și actualizări puteți să le vedeți pe pagina oficială a echipei: Moldova Squash Team

 

Campionatul la care va participa selecționata Moldovei
Campionatul la care va participa selecționata Moldovei
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente