Vino pe 16 august la DARE Social Fashion Show, primul eveniment caritabil de modă din Moldova

Nati Vozian
Foto: Nati Vozian susținătoarea Fashion Show-ului

Pentru prima dată în Republica Moldova, 18 femei cu nevoi speciale vor fi top modele pentru o zi. Pe 16 august, la Leogrand Convention Center din Chișinău, modelele vor defila în ținute casual, rochii de seară și porturi populare la DARE Social Fashion Show, primul eveniment caritabil de modă dedicat femeilor cu dizabilități locomotorii și cu boli incurabile.

Ținutele vor fi special create pentru ele de 18 tineri designeri și branduri vestimentare și de accesorii din Republica Moldova, printre care Estradi, Irka Shoes, Bookleta, Muna, Casa Cristea, Raquette, Ilinca Avram, Gabriela Atanasov și Mateo Fashion.

Ne-am propus ca la DARE Social Fashion Show să spargem prejudecățile și să dărâmăm percepția conform căreia dizabilitatea ar fi inestetică. Fiindcă știm că frumusețea adevărată pornește din interior, îndrăznim să dăm o nouă perspectivă bunului gust și eleganței desăvârșite.

Fondurile colectate în urma vânzării biletelor la DARE Social Fashion Show vor fi destinate împlinirii viselor celor 18 modele DARE. E vorba despre achiziționarea de dispozitive și tratamente medicale, plata taxelor de școlarizare pentru modelele care doresc să-și continue studiile și susținerea necesară construirii unei cariere profesionale de succes.

„Fiecare din noi are dreptul și poate deveni un model pe care alții să îl urmeze – un model de feminitate, de maternitate, de profesionalism, de leadership sau de frumusețe. Dar când vorbim despre femei cu nevoi speciale, sunt oare ele percepute de societate ca fiind feminine, mame, lidere, frumoase și profesioniste? Realitatea arăta că femeile cu nevoi speciale sunt printre cele mai discriminate grupuri în Moldova. Îmi doresc ca prin acest eveniment să sensibilizăm opinia publică și întreaga societate că persoanele cu dizabilități au o frumusețe aparte. Vreau ca împreună să sparge stereotipurile că moda este doar pentru femei perfecte, să oferim alte modele de inspirație, care sunt demne de a fi urmate”, a declarat Nati Vozian, creatoarea conceptului DARE Social Fashion Show.

Vino la DARE Social Fashion Show și ajută-ne să demonstrăm lumii întregi că frumusețea e mai presus decât moda, iar atitudinea deschisă și feminitatea sunt cele mai de preț accesorii ale femeilor moderne. Detalii pe www.dare.md și pe https://www.facebook.com/darefashionshow.

 

Afișul DARE Social Fashion Show
Afișul DARE Social Fashion Show
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente