12 lucruri pe care să le faci înainte de împlini 30 de ani

couragious
Foto: PC: elitedaily.com

Călătorește singur, uită de telefon sau ia cina cu cineva care nu e genul tău sunt câteva lucruri din categoria „Trăiește clipa”. Vezi și altele pe care le poți adăuga la aventura vieții tale, astfel încât să ai amintiri dintre cele mai interesante.

Odată cu trecerea timpului, amintirile cele mai frumoase sunt legate de momentele în care ne-am surprins pe noi, în care am făcut lucruri curajoase sau spontane. Fără a te gândi la riscuri, încearcă să creezi din viața ta o mică aventură, urmând aceste 12 simple sfaturi, propuse de Elitedaily:

#1. Călătorește singur – Mergi în altă țară și uită pentru câteva clipe de numele tău și de unde vii. Detașează-te și simte-te ca acasă oriunde nu ai fi, doar așa vei putea explora cu adevărat locul în care te afli. Călătorind singur, temerile tale vor fi mai accentuate dar vor face din călătoria ta una de neuitat.

#2. Împrietenește-te cu un dușman – De multe ori cei mai buni prieteni pe care îi ai, nu i-ai agreat la prima vedere. Acest lucru se explică prin faptul că noi avem tendința să vedem în oameni mai întâi lucrurile rele. De aceea trebuie să dăm șansa cuiva să ne demonstreze și partea sa bună.

#3. Spune cuiva „Nu” fără a-i da motive – Spunând „Nu”, te simți mai liber de anumite responsabilități. Încearcă să refuzi lucrurile pe care nu vrei să le faci, evitând de a da o listă mare de motivații și scuze.

#4. Călătorește fără telefon – Conectează-te la lumea reală și încearcă să cunoști tot mai mulți oameni în locurile în care călătorești din discuțiile cu ei.

#5. Mergi la o întâlnire cu cineva care nu este genul tău – Dă o șansă oamenilor noi din viața ta și nu te conduce după aparențe. Poate să fie o întâlnire ratată și astfel pierzi o seară din viața ta, sau poate să fie o întâlnire neașteptat de productivă.

#6. Vinde ceva făcut de tine – Adă și tu lumii un strop de culoare, fă ceva unic ce te reprezintă. Nu contează cât de necesar este sau cât de calitativ e făcut, contează doar că îți va aduce bucurie. Încearcă apoi să-i dai importanță punându-l în vânzare.

#7. Vizitează rude pe care nu le-ai cunoscut – Reunește-ți familia, deschide uși închise și începe să cauți rudele cu care nu ai avut ocazia să vorbești până acum.

#8. Invită la întâlnire pe cineva cu care nu-ți dai nici o șansă – Treci peste mândria de sine, și încearcă să profiți de șanse pe care le credeai imposibile. S-ar putea să ai rezultate negative, dar s-ar putea să ai rezultate pozitive. Nu vei ști până nu vei încerca.

#9. Donează-ți banii de prânz – Vei pierde niște bani nesemnificativi dar vei câștiga o stimă de sine, care te va face să uiți pentru o zi de mâncare. Experimentează sacrificiul de sine pentru binele altcuiva.

#10. Ia cina singur – oferă-ți câteva momente în singurătate, pentru a reflecta. S-ar putea să fie chiar productiv și nu depresiv așa cum te aștepți.

#11. Mută-te în alt oraș – toți avem nevoie de experiența de a fi “nou” într-un grup social. Învață să fii și cetățeanul altor localități, urmând reguli noi. Descoperă străzi noi, localuri, locuri ascunse care sunt ale tale doar pentru o perioadă scurtă.

#12. Îndrăgostește-te – Iubește cât mai multe lucruri cu putință – este un remediu garantat împotriva singurătății. Iubește lucruri, oameni, fenomene, fii romantic tot timpul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente