(foto, video) Povestea de dragoste a unui ofițer de poliție care s-a îndrăgostit într-o protestatară a EuroMaidanului

1555438_10202530385973421_160757063_n
Foto: PC: Facebook.com/Lidia Pankiv

Lidia Pankiv, în vârstă de 24 de ani, una din sutele de mii de protestatari de pe EuroMaidan, a devenit cunoscută după ce a ieşit la iveală povestea sa de dragoste cu unul dintre ofițerii care au încercat să-i țină pe revoluționari la respect.

Lidia este jurnalistă la postul ucrainean de televiziune STB şi o protestatară înfocată, care s-a aflat în primele rânduri ale protestatarilor din Kiev de la bun început, relevă Adevărul România.

Tânăra şi frumoasa ucraineancă a povestit că este la rândul ei uimită că s-a îndrăgostit de unul dintre cei pe care îi considera dușman. Aceasta a povestit împrejurările incredibile în care s-au născut sentimentele de iubire în mijlocul violenţelor de pe Maidan, abia după ce informaţia a fost prezentată de un post de televiziune. „Eram foarte aproape de baricade, de ofiţerii de poliţie şi, la un moment dat, am primit un telefon de la o prietenă care mă ruga să o ajut să-şi găsească un prieten care fusese arestat. Voia să scriu ceva şi i-am dat din nou numărul de telefon, număr pe care l-am repetat în gura mare de două ori pentru că era un zgomot infernal“, a explicat Lidia.

article-0-1BC9179200000578-803_634x422

Numai că în locul apelului pe care îl aştepta, Lidia a primit un mesaj din partea unuia dintre ofiţerii de poliţie care o observase atent de-a lungul ultimelor zile de protest. Andrei pe numele său, poliţistul care încă refuză să-şi dezvăluie numele pentru că se teme de repercusiuni din partea şefilor, îi scrisese astfel în sms: „În ciuda nebuniei din jur mi-am amintit numărul tău de telefon atunci când l-ai repetat. Nici măcar nu ţi-am reţinut numele. Am stat în faţa ta, întreaga noapte, cu un scut pus între noi. Atunci când ne-aţi oprit să mai avansăm, am realizat că îmi doresc să mă însor cu tine. Andrei”. Lidia i-a răspuns atunci lui Andrei, „Va trebui mai întâi să lași scutul. Lidia.”

Bărbatul a povestit că o remarcase de ceva timp pe Lidia şi fusese impresioant de curajul ei, de felul în care fata se transformase într-un adevărat scut uman între poliţie şi ceilalţi protestatari şi a fost orbit de iubire.

Prima lor întâlnire oficială s-a petrecut în faţa baricadelor de pe Maidan, înconjuraţi de rămăşiţele conflictelor. „Am fost surprinsă de mesajul primit şi nu ştiu de ce am acceptat să mă întâlnesc mai apoi cu el. Probabil că am crezut că aş putea să-l conving că partea de care luptă nu este cea corectă, dar nu m-am aşteptat, în mod sigur, să mă îndrăgostesc de el la rândul meu. Dar după ce l-am cunoscut şi am început să vorbim, asta s-a întâmplat“, a mărturisit Lidia.

1482940_10202232017434394_638205421_n

Povestea de iubire dintre revoluţionară şi ofiţerul de poliţie a ajuns cunoscută în întreaga lume după ce televiziunea IHTEP a invitat-o pe Lidia să relateze uimitoarea întâmplare. Fata a acceptat invitaţia numai după ce i s-a spus că emisiunea este difuzată în direct, iar interesul ei pentru acest amănunt a fost dezvăluit chiar în platoul emisiunii, spre surprinderea gazdei show-ului de televiziune.

gi-3377-15716-big

Lidia nu a vorbit despre povestea ei de dragoste, ci a început să le reproşeze angajaţilor postului de televiziune modul părtinitor şi mincinos în care prezentaseră protestele până la momentul în care a căzut guvernul Ianukovici, pentru ca abia după fuga preşedintelui ucrainean să îndemne le pace şi să se alăture voinţei poporului.

Discursul Lidiei a emoţionat publicul prezent în platoul emisunii, dar şi pe ceilalţi invitaţi din studio, mai ales că tânăra a scos la iveală şi fotografii ale tinerilor morţi în urma conflictelor.

Lidia a declarat că va fi de acord să se căsătorească cu Andrei doar după ce acesta va scrie o scrisoare de demisie.

1609975_10202665959842683_1885428285_n

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente