A fost lansat cel mai mare complex sportiv din Moldova destinat tinerilor

IMG_7133
Foto: PC: MTS

Ieri, 22 noiembrie, în oraşul Căuşeni a fost inaugurat cel mai mare complex sportiv multifuncţional din ţară destinat tinerilor.

Suntem martori ai unui eveniment cu adevărat istoric pentru sportul din Republica Moldova. După trei ani de lucrări, este inaugurat un complex grandios care va sta la dispoziţia locuitorilor oraşului Căuşeni, dar şi a localităţilor învecinate. Sunt ferm convins că în incinta Centrului va fi educată o nouă generaţie a sportivilor de performanţă, care va aduce noi victorii pentru Moldova” a declarat Octavian Bodișteanu, ministrul Tineretului şi Sportului.

Centrul dispune de 5 săli pentru luptele greco-romane, artele marţiale, gimnastică şi tenis. Sala principală cu 300 locuri este destinată jocurilor de echipă, inclusiv futsal. Pe lângă aceasta, complexul dispune de sală de forţă, piscină, saună şi sală fitness.

Centrul pentru Tineret şi Sport din Căuşeni va găzdui competiţii raionale, regionale şi republicane şi îşi propune să educe sportivi de performanţă pentru loturile naţionale. Lucrările de construcţie a edificiului au durat trei ani, fiind începute în mai 2011. Centrul pentru Tineret şi Sport dispune de 5 sali sportive dotate cu tot echipamentul necesar şi are o suprafaţă totală de 4500 m.p. în trei nivele. Potențialii beneficiari ai proiectului sunt circa 50 mii locuitori ai oraşului Căuşeni şi localităţilor învecinate din raioanele Căuşeni, Ştefan Vodă şi Cimişlia. Costurile edificării Centrului au fost de circa 42 milioane lei, acestea fiind alocate din banii Fondului Național de Dezvoltare Regională, (31 mln. lei) și din contribuția Consiliului Raional Căușeni, (11 mln. lei).

f1, complex.Causeni,22.11.1A033521C4394A40A967E44DA9C19F00

f6,complex.Causeni,22.11.1A033521C4394A40A967E44DA9C19F00

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente