Top cele mai profitabile depozite bancare din Moldova în dolari SUA

100dolari
Foto: Noua bancnotă de 100$ PC: USA Today

Echipa de la bancamea.md vă prezintă cele mai profitabile depozite bancare (în vigoare la 08 noiembrie 2013) oferite de băncile comerciale din Moldova pentru plasarea dolarilor SUA pe termen de 6, 12 și 24 luni. În acest clasament nu sunt incluse depozitele destinate copiilor și cele pentru pensionari.

Top depozite 6 luni

6% – rată flotantă oferită de către Banca de Economii, depozitul Rentabil. Depozitul permite depuneri suplimentare (minim 100 USD), dar nu permite retragerea parțială a banilor din cont.

5,5% – rată anuală oferită de depozitul Standart+ (Unibank). Depozitul permite atât depuneri suplimentare cât și retrageri parțiale a banilor din cont. Este posibilă capitalizarea dobânzii.

5% – dobândă oferită de multiple produse: depozitul BS-Absolut (Banca Socială), Standart (Unibank), Fidelitate (Banca de Economii). Toate cele 3 depozite permit depuneri suplimentare de bani în cont, retrageri parțiale nu permite doar Unibank. Rata fixă a dobânzii este oferită doar de depozitul Standart (Unibank).

Top depozite 12 luni

7% – rată flotantă oferită de către Banca de Economii, depozitul Rentabil. Depozitul permite depuneri suplimentare (minim 100 USD), dar nu permite retragerea parțială a banilor din cont.

6,5% – dobândă oferită de Comerțbank prin depozitul Barocco. Depozitul nu permite depuneri suplimentare sau retrageri parțiale ale banilor din cont.

6,4% – rată (flotantă) oferită de depozitul Standart+ (Unibank). Acest depozit permite atât depuneri cât și retrageri parțiale ale mijloacelor bănești din cont. Este posibilă capitalizarea dobânzii.

Top depozite 24 luni

7,5% – rată (flotantă) oferită de Comerțbank prin depozitul Barocco. Depozitul nu permite depuneri suplimentare sau retrageri parțiale ale banilor din cont.

7,2% – dobândă oferită de către Banca Socială (depozitul Clasice) și Banca de Economii (depozitul Fidelitate). Rata dobânzii este flotantă pentru ambele depozite. Depozitul oferit de BEM permite atât retrageri cât și depuneri suplimentare de bani în cont.

7% – rată a dobânzii oferită de depozitele: Uni-Profit (Unibank), Aniversare 20 ani (Banca Socială) și BS-Absolut (Banca Socială). Rata dobânzii este flotantă. Doar depozitul BS-Absolut permite retrageri și depuneri suplimentare a mijloacelor bănești. Depozitele oferite de Banca Socială oferă posibilitatea capitalizării dobânzii.

Toate ofertele băncilor comerciale privind depozitele la termen le puteți vizualiza în pagina Depozite, unde puteți efectua căutări în dependență de valută, termenul plasării mijloacelor bănești, bancă comercială etc.

Sursa: bancamea.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente