Liberalii reformatori înființează propriul partid

reformatorii23
Foto: PC ziarulnationa.md

Liberalii din Consiliul de Reformare au anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că doresc să-și înființeze propriul partid, având la bază doctrina liberală şi viziunile proeuropene.

În cadrul ședinței, Ion Hadârcă a menționat că nu a fost stabilită denumirea viitorului partid și cine îl va conduce, aceastea vor fi stabilite la Congres de Constituire al noii formațiuni care va avea loc în toamna acestui an .

,,Procesele politice derulate în ultima perioadă au demonstrat justeţea pasului făcut de Consiliul de Reformare. Republica Moldova a putut să iasă din criza politică, să fie formată o nouă coaliţie de guvernare pro-europeană şi să fie instalată stabilitatea politică vital necesară pentru RM pe calea de integrare în Uniunea Europeană. Pe de altă parte, ideea modernizării şi democratizării PL a fost respinsă întro formă categorică şi agresivă de către liderul partidului, Mihai Ghimpu, şi, fapt deosebit de regretabil, de pretendentul la poziţia de lider al partidului reformat, Dorin Chirtoacă”, menționează Ana Guțu în contextul deciziei de a forma noul partid.

Declarația a fost adoptată de Partidului Liberal, liderilor organizaţiilor teritoriale, primarilor, consilierilor PL şi reprezentanţilor autorităţilor locale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente