Lidia Scarlat are 22 de ani, este cântăreață și recent a devenit vocalista trupei ”Cuibul”.

Lidia este licenţiată în Regie, Producţie de Film şi Televiziune, a făcut facultatea la Londra. De asemenea a lucrat în televiziunea britanică, la Big Brother şi Discovery Channel și a fost prezentatoare la un post de radio local din Marea Britanie.

 #1. De unde a venit ideea colaborării cu formația ”Cuibul” ?

Ideea colaborării a venit din partea liderului trupei, Igor Dînga. El căuta de câțiva ani o vocalistă pentru formația Cuibul, fiind ocupat ca producător al formației Zdob și Zdub. Eu am revenit din Anglia și atunci m-a contactat pentru prima dată, am făcut o probă live la studiou, am refăcut câteva texte din limba rusă în română și engleză și uite-așa am început să fac parte din echipa Cuibul.

Formația ”Cuibul” în întreaga componență intr-un concert la Hard Rock Cafe București. PC: facebook.com/Cuibul

Formația ”Cuibul” în întreaga componență într-un concert la Hard Rock Cafe București. PC: facebook.com/Cuibul

#2. Ai revenit la muzică după o pauză bună, de ce ai făcut-o?

Eu mă depărtasem de muzică în perioada studiilor din Londra, dar o dată cu revenirea în Moldova, dorul de muzică s-a sincronizat cu propunerea de a face parte din trupa Cuibul. Cred că e pentru prima dată când o formație din Republica Moldova renaște în așa fel: eu am 22 de ani și piesele pe care le cântăm la concertele Cuibul au și ele câte 22 de ani

 #3. Ce presupune noua formulă a formației ”Cuibul” ?

Un sunet acustic, o atmosferă mai jazz, chill, funk, spre deosebire de rock’n’roll-ul din anii ’90 ai formației. Avem deja vreo 10 piese refăcute conform noii formule.

Lidia Scarlat la festivalul de muzică ”Dykaya Myata”. PC: facebook.com/Cuibul

Lidia Scarlat la festivalul de muzică ”Dykaya Myata”. PC: facebook.com/Cuibul

#4. Despre ce piese este vorba?

Două din aceste piese au fost lansate pe rețelele sociale, Episod și Ne vom Topi. Piesele fac parte dintr-o serie de videoclipuri acustice, filmate la noi în studiou, live, exact ca la o repetiție obișnuită.

 #5. De ce ați ales acest format de video?

Am ales anume formula asta de video pentru a prezenta ceea ce reprezintă Cuibul din punct de vedere muzical, fără complicări scenaristice.

 #6. Intenționați să filmați un videoclip oficial cu scenariu?

Intenția de a filma un videoclip scenarizat există, dar dorim mai întâi să găsim sound-ul perfect care să ne caracterizeze pe fiecare din membrii trupei.

Formația Cuibul la festivalul de muzică ”Dykaya Myata”. PC: facebook.com/Cuibul

Formația Cuibul la festivalul de muzică ”Dykaya Myata”. PC: facebook.com/Cuibul

#7. Unde vă putem auzi în cel mai apropiat concert?

La moment nu planificăm concerte, intrăm în studiou pentru un program intens de repetiții ce va dura până la sfârșitul lunii august.

 #8. Ce ne pregătește formația ” Cuibul” pentru viitorul apropiat? 

Pentru viitorul apropiat pregătim un album, avem idei frumoase și pentru un concert de lansare, iată de ce acum repetițiile au prioritate.