Declarațiile Aureliei Grigoriu analizate acasă

collage scandal grigoriu
Foto: Aurelia Grigoriu a devenit centrul unui posibil scandal politic. Colaj #diez

În cadrul unei conferințe europene de la Erevan, Aurelia Grigoriu a făcut declarații de ordin politic, despre relațiile dintre Armeia și Azerbaijan, care au stârnit discuții controversate.

Presa din Erevan, Armenia discută tot mai aprins declarațiile scandaloase făcute de avocatul parlamentar din Moldova, Aurelia Grigoriu. În cadrul unei conferințe internaționale aceasta a declarat că: ”Armenia a ocupat 20% din teritoriulului Azerbaidjanului și a comis un genocid împotriva poporului azer”.

Iată care au fost declarațiile făcute de politicienii noștri:

  • Igor Corman, Președintele Parlamentului: „Noi trebuie să fim foarte bine informaţi despre ce a fost acolo, nu doar în baza unor zvonuri, dar să fie foarte bine documentat care a fost caracterul declaraţiilor”. 
  • Natalia Gherman, ministrul de Externe: ” Riscul ca declaraţia unui oficial să afecteze relaţiile bilaterale întotdeauna există, depinde cum vom analiza şi ce acţiuni vor fi întreprinse în zilele ce urmează”.
  • Marian Lupu, deputat PD: „Eu nu exclud că există şi asemenea noţiuni ca prostia omenească, dacă nu este un caz şi mai rău, un angajament politic şi o acţiune cu cineva din spate”.
  • Vladimir Voronin, liderul comuniștilor: „Toate aceste declaraţii, din partea cui nu ar veni ele, nu sunt justificate, pentru că ele nu hotărăsc problema. Dimpotrivă au ca scop să ne ducem tot mai departe de soluţionarea definitivă a acestor conflicte teritoriale”.

Sursa: publika.md

Taguri: #igor corman
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente