Nicolae Timofti nu va recunoaște frontiera regiunii transnistriene

Foto: Nicolae Timofti a menționat că rezolvarea conflictului transnistria nu țin doar de Stat. PC : privesc.eu

,,Problema regiunii din partea stângă a Nistrului este în atenția statului, dar aceasta nu ține doar de competența instituțiilor de stat, dar și de factorii externi”. Declarația a fost făcută de Nicolae Timofti după ședința Consiliuli de Securitate.

Președintele țării a mai menționat că în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate, vicepremierul Eugen Carpov, reprezentantul politic în reglementarea conflictului transnitrian a informat  despre situație actuală privind conflictul. ,,Este necesar că noi să discutăm mai mult despre măsurile întreprinse pentru a rezolva problema. Am observat că atunci când Republica Moldova este mai aprope de UE apar tot felul de amenințări din partea Transnistriei și a susținătorilor ei. Analizând acțiunile unelor structuri străine, am constatat că cineva dorește destabilizarea statului.”
De asemenea, Nicolae Timofti a mai adăugat: ,,au fost discutate proiecte de lege privind securitatea, iar ideea principală este să existe putere de coordonare în Stat ca să nu lucreze fiecare separat și dezordonat. Reforma privind SIS-ul a fost discutată la nivel experților interni, dar s-a conevenit să mai consultăm șiopiniile  experților din țările UE pentru a ne încadra pe deplin cu normele europene.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente