Liberalizarea regimului de vize pe agenda moldo-europeană

comisia-europeana
Foto: „Numărul vizelor Shengen eliberate s-a dublat” PC: europa.eu

Pe data de 12 iunie curent a avut loc reuniunea Comitetului Mixt UE-Moldova privind readmisia şi facilitarea regimului de vize. Au fost discutate aspectele practice de implimentarea noilor modificări.

Cea de-a VI-a reuniune a Comitetului Mixt UE-Moldova privind readmisia s-a petrecut pe data de 12 iunie 2013, la Bruxelles, fiind urmată de reuniunea a VIII-a a Comitetului Mixt UE-Moldova privind facilitarea regimului de vize. Delegaţia Republicii Moldova a fost reprezentată de Mihai Căpăţînă, Secretarul General al  Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

În cadrul reuniunii privind Acordul de facilitare a regimului de vize (AFV), părţile au făcut un schimb de opinii privind implementarea prevederilor specifice ale AFV, inclusiv aspecte legate de aderarea de la 1 iulie 2013 a Croaţiei la UE, modificările şi progresele realizate de RM în domeniul politicii de vize, precum şi alte aspecte în implementarea VFA. 

Se așteapă implementarea a noi schimbări care prevăd, inclusiv, înlesniri noi la eliberarea vizelor multiple, categorii noi de beneficiari, precum şi abolirea regimului de vize pentru deţinătorii paşapoartelor de serviciu biometrice.

În Republica Moldova a scăzut rata de refuz la eliberarea vizelor pentru cetăţeniii RM şi în acelaşi timp s-a dublat numărul de vize multiple Schengen.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente