Traian Băsescu: Va fi reluată eliberarea permiselor de mic trafic la frontieră

desen 1_319
Foto: PC: lex.justice.md

Președintele român a declarat că eliberarea permiselor de mic trafic la frontieră va fi reluată în decursul unei luni. Declarația a fost făcută de președintele României, Traian Băsescu, în cadrul cadrul unei conferinţe de presă cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Traian Băsescu a declarat că procedura de eliberare a permiselor de mic trafic a fost suspendată din cauza că România a avut obligația de trecere la permise cu date biometrice, obligaţii impuse de Uniunea Europeană .

Acesta a afirmat că problema s-a rezolvat și urmează ca permisele să fie tipărite.

„Vreau să înțelegeți că nu e vorba despre o simplă eliberare de permise de mic trafic, procesarea datelor cu caracter personale ale cetăţenilor și presupune un regim ceva mai complicat. În sfârșit s-a rezolvat problema. Să nu credeţi că suntem mai puţin birocatici. Tot un sânge avem”, a subliniat Traian Băsescu.

Permisele de mic trafic la frontieră nu mai sunt eliberate de consulatele României din Republica Moldova din octombrie 2012. Potrivit datelor, în Moldova sunt 1,25 milioane de potențiali beneficiari ai acestui permis. Însă din martie 2010 cînd a început eliberarea acestora, au fost emise doar 60.000 de permise de consulatele române. Permisele de mic trafic la frontieră permit cetăţenilor care îşi au domiciliul  la 30-50 de kilometri distnață de frontieră, să circule în România, fără viză, la o distnță dE 30-50 km de frontieră.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente