Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) a lansat o serie de proiecte menite să faciliteze mediul de trai al populației din această regiune. Unul din aceste proiecte a fost reabilitarea porțiunii de drum ce străbate satul Corjeuți (raionul Briceni) și ajunge până în satul Trinca (raionul Edineț) cu o lungime de 7,7 km.
„Din coraportul costului total al proiectului 51 de milioane și 200 de mii, aproximativ 10 milioane (lei moldovenești) reprezintă costul a două poduri reconstruite. Atunci când s-a început demontarea podului vechi din sat exista un foarte mare pericol ca el să se prăbușească. Însă am organizat tot procesul tehnologic de lucru astfel încât să nu perturbăm activitatea localnicilor”, a declarat directorul ADR Nord, Ion Bodrug.
Proiectul are ca scop creșterea economică a acestor două sate, întrucât aici sectorul agrar este unul foarte bine dezvoltat. Astfel, odată cu repararea drumului avariat dezvoltarea economică a regiunii a început să sporească.
Traseul Corjeuți – Trinca este dotat cu rigole de evacuare a apelor, poduri și podețe, drumuri laterale și acostamente.
„Acest drum are o importanță majoră pentru noi. Satul Corjeuți nu a avut un drum normal de ieșire chiar spre Chișinău încă din timpul sovietic. A fost foarte bine că s-a luat această decizie și am nimerit în această listă de proiecte. Chiar și locuitorii au rămas șocați de această schimbare, mulți dintre ei muncesc peste hotare și de fiecare dată când vin acasă afirmă că „la noi chiar a venit Europa”, a afirmat Primarul satului Corjeuți, Vasile Andronic. De asemenea, el a menționat că va mai încerca să implementeze și alte proiecte de acest gen, precum reabilitarea drumului de duce spre Lipcani, doar că pentru acest fapt sunt necesare finanțări.
Proiectul a fost finanțat de către Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.
Satul Corjeuți este cunoscut prin stilul franțuzesc al localității. Aici chiar și bucătăria are specific parizian, nemaivorbind de casele și mașinile localnicilor. În sat există și ruta „Corjeuți – Paris” care circulă o dată pe săptămână. Iar monumentul de care se mândresc cel mai mult localnicii este Turnul Eiffel din curtea unui restaurant din sat, acesta arată exact ca acel din centrul Parisului. Acest fenomen se explică prin faptul că mulți din săteni pleacă la muncă în Franța pentru a-și putea materializa visele la ei acasă. În sat locuiesc aproximativ 8000 de oameni.