Playlist săptămânal de la Filip Filipovici Preobrajenski

101453078_large_888f44a3eac6eaf1842dd22b2f0d6558
Foto:Filip Filipovici Preobrajenski - eroul principal din filmul, după romanul ”Inimă de câine” de Mihail Bulgakov.

Profesorul Preobrajenski este o personalitate complexă, la modul direct. A renunțat la Facebook și alte rețele de socializare, dar recent și-a deschis un blog pe Tumblr. De acolo l-am amăgit cu o căpșună, ca să ne trimită un playlist pentru toată săptămâna. Varianta originală o puteți găsi pe: preobrazhensky.tumblr.com

Pentru că este o persoană neordinară Profesor Preobrajenski nu a dorit să aranjeze piesele pe zilele din săptămână, iar tot ce a inclus este nou-nouț, cu albume din 2014.

# Metronomy – ”Love Letters”

O deosebită atenție merită să acordați trupei noi din Marea Britanie, Metronomy, iar videoclipul realizat de Michel Gondry, este pur și simplu deosebit.

# MØ – Pilgrim

Daneza Karen Marie Ørsted a lansat deja primul ei album ”No Mythologies To Follow.” Merită de observat această combinație interesantă a stilurilor indie-pop și R’n’B. Răsfațată cu atenție din partea criticilor și fanilor în Scandinavia, tânăra în curând va ajunge pe undele radio din fiecare familie.

# Arthur Beatrice – Midland

Și din nou britanicii, doar că de data asta-s patru, cei din cvartetul Arthur Beatrice. Probabil că unul din cele mai bune album din acest an, de o sensibilitate și încordare deosebită, foarte melodios și deosebit de bine realizat, o combinație armonioasă dintre glasul feminin și masculin, pe alocuri mi-au adus aminte de ”The XX” și ”Texas.” Primul lor album l-au lansat online gratuit.

 # St. Vincet – Huey Newton

Annie Clark a experimentat la greu pe noul ei album. De data aceasta glasul ei sună foarte fragil. Câteva piese bune ajută albumul să fie calificat drept unul bun. Concluzia: experimentul a fost realizat cu succes.

# Frank Ocean, Mick Jones, Paul Simonon & Diplo – Hero

De mult timp nu s-a auzit nimic de Frank Ocean. De data aceasta Frank a înregistrat o piesă pentru proiectul companiei Converse, împreună cu Diplo și punkiștii de la ”The Clash.” Piesa este una deosebită, se simte din start că a fost scrisă de opt mâini experte în domeniu.

# Самое большое простое число – ”Bыходной”

Formula unui weekend bun: Самое большое простое число + un videoclip bun realizat din desene.

# Damon Albarn – Lonely Press Play

Damon Albarn a hotărât totuși să realizeze un album solo, dus până la capăt. Videoclipul l-a făcut singurel de pe iPad, în timpul călătoriilor sale prin lumea întreagă.

*pur și simplu un BONUS: John Grant – Blackbelt

John Grant este descoperirea făcută încă anul trecut. Ascultați muzică bună, iubiți natura și nu citiți ziare în timpul prânzului.

Taguri: #playlist
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente