Elevii din Moldova pot studia timp de un an la o școală privată din SUA. A început concursul pentru bursele ASSIST

tineri bursele assist
Foto:ISCEO

Școala de limbă engleză ISCEO invită elevii claselor a IX-a – a XII-a să se înscrie la un concurs unde vor avea oportunitatea să câștige o bursă de studii în Statele Unite ale Americii (SUA). Tinerii vor putea concura pentru a obține patru tipuri de burse ASSIST: Sanderson, Lindfors, DAVIS și KEMPER.

Bursa Sanderson acoperă integral costurile pentru școlarizare și cazare în campusul unei școli private americane sau sub tutela unei familii-gazdă din SUA. În acest caz, organizația ASSIST va percepe doar o taxă unică de 3 400 de dolari din partea familiei candidatului câștigător.

Bursa Lindfors presupune o taxă de școlarizare redusă, ceea ce înseamnă că acoperă parțial cheltuielile pentru cazare și studii. Familia elevului câștigător va plăti aproximativ jumătate din costul total al studiilor – 36 250 de dolari.

Programul de școlarizare DAVIS oferă posibilitatea de a studia timp de doi sau trei ani la una dintre cele patru școli din cadrul programului internațional. Elevii vor primi la sfârșitul programului o diplomă de absolvire americană. Procesul de selecție pentru acest program este unul competitiv, deoarece se acceptă cel mult cinci candidați din cele 52 de țări eligibile.

Programul de școlarizare KEMPER asigură elevilor din clasa a XII-a oportunitatea de a învăța timp de un an la Academia Phillips din Massachusetts. De obicei, tinerii merg să învețe la această instituție după finalizarea ultimului an de liceu.

Criterii de eligibilitate

# Sunt eligibili elevii înmatriculați în clasele a IX-a – a XII-a în anul academic 2024/2025.
# Oportunitatea este pentru tinerii care au curajul să îmbrățișeze experiența americană pentru un an.
# Cunoașterea bună a limbii engleze, atât oral, cât și scris.
# Media generală pe ultimii doi ani academici mai mare de 8,5.

Bursele de studiu sunt oferite pentru o perioadă de 10 luni, iar ulterior elevii trebuie să revină în țara de origine și sunt din nou încadrați în sistemul de învățământ. Tinerii trebuie să rămână în SUA timp de 10 luni, chiar și în timpul vacanțelor școlare sau al zilelor naționale pe care le va petrece cu familia gazdă. Elevii pot merge în SUA pentru a-și continua studiile doar după absolvirea liceului în Republica Moldova.

Organizația ASSIST este responsabilă de alegerea școlii pentru fiecare elev(ă). Aceștia nu au posibilitatea să selecteze instituția de învățământ, tipul de școală sau regiunea geografică. Elevii care provin din familii cu un venit modest vor fi susținuți de către donatori americani. O parte sau toate costurile asociate participării la programul ASSIST sunt suportate de către sponsori. Bursele de studiu sunt oferite elevilor câștigători de către școlile ce fac parte din rețeaua organizațiilor neguvernamentale ASSIST. Aceste școli sunt private și recunoscute pentru performanța academică, sportivă, artistică și contribuția științifică.

Elevii care își doresc să învețe în SUA sunt încurajați să completeze acest formular. Termenul-limită pentru înregistrare este 15 noiembrie. Mai multe informații despre programul ASSIST găsiți aici, iar dacă aveți vreo întrebare, o puteți contacta pe Ala Guțu la numărul de telefon +37360551555 sau la adresa de e-mail [email protected].

În acest material puteți citi experiența Danielei Guțu, o tânără din orașul Ștefan Vodă care a reușit să beneficieze de bursa Sanderson. Eleva a povestit despre pașii pe care trebuie să-i urmezi la înscriere.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente