CHECKATHON – o nouă emisiune care va verifica în timp real declarațiile politicienilor la dezbaterile electorale

televizor tv emisiune
Foto: unsplash.com

În următoarele două săptămâni, de luni până vineri, la ora 20.00, ești invitat să urmărești pe pagina de Facebook și pe canalul YouTube al Companiei Teleradio-Moldova, pe pagina STOP FALS și pe site-urile Moldova 1 și Radio Moldova, emisiunea CHECKATHON! Acesta este un exercițiu interactiv de verificare a declarațiilor participanților la dezbaterile electorale.

Echipa Stopfals.md își extinde eforturile de combatere a dezinformării prin verificarea în timp real a afirmațiilor candidaților în perioada referendumului și alegerilor prezidențiale care vor avea loc pe 20 octombrie 2024.

Astfel, vor fi difuzate nouă dezbateri electorale la posturile publice de radio și televiziune din Republica Moldova. Jurnaliștii colaboratori ai campaniei STOP FALS vor verifica declarațiile candidaților în timp real. Prima dezbatere, care a avut loc pe 7 octombrie 2024, a fost transmisă live la Radio Moldova la ora 17.00 și la Moldova 1 de la ora 19.00.

Această inițiativă este susținută de experți recunoscuți în Republica Moldova, așa precum Lilia Zaharia-Cravcenco, directoarea Transparency International-Moldova, Petru Macovei, directorul executiv al Asociației Presei Independente (API), și Elena Calistru, președinta Funky Citizens din România.

API își propune să reducă efectele și impactul informațiilor false, manipulatoare și de propagandă, ajutând cetățenii să analizeze și să reacționeze critic la informațiile primite. De asemenea, Stopfals.md este semnatar al Codului de principii al International Fact-Checking Network (IFCN), cea mai mare rețea de verificare a faptelor din lume.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente