Concurs de eseuri pentru studenți. Câștigătorii vor merge într-o vizită la Cartierul General al NATO de la Bruxelles

Logo pe fotografie (5)

Ești student(ă) în anul I, II sau III și ești pasionat(ă) de relații internaționale, securitate sau politică externă? Dacă răspunsul la ambele întrebări este „da”, atunci oportunitatea despre care îți relatăm în continuare este pentru tine. Oficiul de legătură NATO în Republica Moldova te invită să vizitezi Cartierul General al NATO de la Bruxelles. Pentru a obține un loc, trebuie să te înscrii la un concurs de eseuri.

Concursul este organizat în contextul celor 30 de ani de cooperare dintre NATO și Republica Moldova. Participarea este gratuită. Lucrările vor aborda tema: „Cum contribuie cooperarea dintre NATO și Republica Moldova la securitatea și viitorul european al țării tale?”.

Criterii de eligibilitate

# Ești originar(ă) din Republica Moldova.
# Urmezi un program de licență la o universitate din Moldova.
# Poți expedia un singur eseu pentru a participa la concurs.

Criterii de redactare a eseului

# Eseurile trebuie redactate în limba engleză sau franceză.
# Lucrarea trebuie să conțină între 2 000 și 2 500 de cuvinte.
# Eseurile vor fi redactate în Microsoft Word, font Times New Roman, dimensiunea 12.
# Eseurile trebuie redactate într-o manieră originală și creativă.
# Citatele sunt acceptate, dar nu trebuie să depășească 20 % din întregul text și trebuie să fie menționate în note de subsol.
# Conținutul va fi verificat de un software specializat antiplagiat. Orice utilizare a inteligenței artificiale este interzisă și va fi supusă unei verificări.

Pe prima pagină a eseului vei indica următoarele informații:
# numele și prenumele;
# data nașterii;
# universitatea, facultatea și anul de studiu.

Pentru trimitere, documentul va fi salvat cu numele: „eseu_nume_prenume”. Eseul va fi expediat la adresa electronică [email protected].

Termenul-limită pentru înscriere este 15 octombrie. Rezultatele concursului vor fi publicate pe 4 noiembrie pe pagina de Facebook a Oficiului de legătură NATO în Republica Moldova. De asemenea, câștigătorii vor fi anunțați prin intermediul unui e-mail. Aceștia vor primi și premii în cadrul unei ceremonii care se va desfășura în luna noiembrie.

Doar participanții care vor ocupa locurile 1, 2 și 3 vor avea oportunitatea să meargă în vizită la Bruxelles. La sediul Cartierului General al NATO de la Bruxelles, vei avea ocazia să vezi cum funcționează alianța politico-militară și să interacționezi cu experții NATO care asigură dezvoltarea parteneriatului cu Republica Moldova. Perioada vizitei și durata acesteia vor fi stabilite de organizatori și vor fi comunicate ulterior câștigătorilor.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente