Ce este un accelerator și de ce este recomandat ca start-upurile să treacă printr-un astfel de program de accelerare

startup accelerator
Foto:Iryna Tokii

Un accelerator pentru start-upuri este un program care ajută companiile tinere să se dezvolte cât mai rapid într-o perioadă scurtă, de obicei între trei și șase luni. Programul de accelerare oferă start-upurilor resurse importante, cum ar fi mentorat, educație, spațiu de lucru și acces la investitori.

Se consideră că dacă un start-up intră într-un accelerator, atunci riscul acestui start-up de a eșua devine tot mai mic. De ce? Pentru că există mulți oameni care îl ajută în accelerator să se dezvolte și să obțină cunoștințele necesare pentru a scala.

În Moldova avem organizații care desfășoară programe de accelerare pentru start-upuri. Acestea îi ajută practic să crească de la zero. De exemplu, organizațiile precum DreamupsXY PartnersYEP MoldovaTechnovator etc. au multiple programe de accelerare.

Vedeți în acest articol lista programelor și oportunităților care vă vor ajuta să începeți un start-up de succes în Moldova.

Cum funcționează un accelerator

Selecție: start-upurile aplică pentru a fi acceptate în programul acceleratorului. Procesul de selecție este competitiv și doar cele mai promițătoare idei și echipe sunt acceptate.

Program intensiv: odată acceptate, start-upurile participă la un program intensiv care include ateliere, sesiuni de mentorat și networking. Scopul este să-și dezvolte produsul sau serviciul cât mai rapid și eficient posibil.

Finanțare inițială: de obicei, acceleratorul oferă și o sumă de bani inițială (seed funding) în schimbul unei părți din acțiunile start-upului.

Demo Day: la finalul programului, start-upurile își prezintă progresul și produsul final în fața unui grup de investitori și potențiali parteneri în cadrul unui eveniment numit Demo Day. Start-upurile care înregistrează cel mai bun progres au șansa să obțină finanțare pentru dezvoltare de la investitori.

În acest articol puteți vedea care sunt top 15 acceleratoare pentru start-upuri la nivel internațional.

Comunitatea de organizații care susțin dezvoltarea start-upurilor din Moldova

Sursă: startupmoldova.digital
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente