BAC 2024. Care sunt formulele ariilor poligoanelor frecvent întâlnite la examenul de bacalaureat la matematică

poza 1
Foto:Valeria Jidraș

Bacalaureatul la matematică pentru majoritatea absolvenților claselor liceale este cunoscut drept cel mai dificil. Pentru elevii claselor cu profil real, acesta face parte din examenele obligatorii. În schimb, pentru elevii claselor cu profil umanist, bacalaureatul la matematică face parte din lista examenului la solicitare.

Fiind considerată disciplina examenul la care necesită cea mai mare pregătire, matematica devine materia școlară care face diferența dintre cele două profiluri. Totuși, conform statisticilor, absolvenții profilului real au obținut o medie mai mare la bacalaureat comparativ cu cei de la profilul umanist. Pentru mai multe detalii poți citi acest articol.

Testele de bacalaureat pentru profilurile real și umanist diferă ca grad de complexitate, însă pentru ambele categorii de elevi rămâne valabilă rezolvarea problemelor de geometrie conform cerinței exercițiului. De aceea, îți propunem să revezi care sunt formulele ariilor poligoanelor frecvent întâlnite la examenele de bacalaureat.

Sursă: Valeria Jidraș
Sursă: Valeria Jidraș
Sursă: Valeria Jidraș
Sursă: Valeria Jidraș
Sursă: Valeria Jidraș
Sursă: Valeria Jidraș
Sursă: Valeria Jidraș
Sursă: Valeria Jidraș
Sursă: Valeria Jidraș

Echipa diez.md vă dorește succes în procesul de pregătire! Astfel, vă punem la dispoziție un șir de teste pe care le puteți rezolva. În același timp, mai multe teste pentru exersare găsiți pe site-ul ance.gov.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Valeria Jidraș
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente