Șapte rețete de băuturi calde potrivite pentru sezonul rece. Savurați cu plăcere!

fier
Foto:valeriesfood.md

Băuturile calde sunt perfecte pentru zilele reci de iarnă. Acestea au tendința de a ne încălzi sufletele și de a ne face să ne simțim împliniți. Pornind de la această idee, am decis să adunăm într-un singur articol șapte rețete de astfel de băuturi. Vă îndemnăm să le pregătiți atunci când veți avea nevoie de o doză de relaxare și să le savurați cu multă plăcere!

Bombe de
ciocolată caldă

Ingrediente
200 g – ciocolată neagră de 50 %
50 g – bezele
șase lingurițe – cacao

Pentru decor
ciocolată topită
ornamente din zahăr
lapte fierbinte

Mod de preparare
#1. Pune un bol pe baia de aburi, adaugă în el ciocolată și topește-o complet.
#2. Ai nevoie de o formă de silicon cu semisfere. Unge atât baza, cât și pereții cu ciocolată.
#3. Pune forma la frigider pentru 20-30 de minute sau până se întărește bine ciocolata.
#4. Scoate din formă semisferele.
#5. Pune în șase semisfere câte o linguriță de cacao și câteva bezele.
#6. Plimbă semisferele rămase cu fața în jos pe o tigaie caldă, apoi unește-le cu cele umplute.
#7. Decorează-le cu ciocolată și ornamente din zahăr.
#8. Pune o bombă de ciocolată în cană, toarnă deasupra lapte fierbinte și o să observi cum aceasta se va topi, iar la suprafață vor ieși bezelele.

Sursă: valeriesfood.md

Ciocolată caldă
cu portocale și scorțișoară

Ingrediente
250 ml – lapte
60 g – ciocolată neagră 50-70 %
coaja de la jumătate de portocală
un baton de scorțișoară
o lingură zahăr

Pentru decor
frișcă
ciocolată mărunțită
cacao

Mod de preparare
Toarnă într-o cratiță laptele, adaugă ciocolata, cojile de portocală, un baton de scorțișoară, zahărul și, din moment ce laptele ajunge la punctul de fierbere, mixează totul cu un tel până se topește complet ciocolata și zahărul. Scoate cojile de portocală și batonul de scorțișoară. Ia băutura de pe foc, toarn-o într-o cană, decorează cu frișcă, baton de scorțișoară și portocală.

Sursă: valeriesfood.md

Ciocolată caldă cu cremă de lichior

Ingrediente
250 ml – lapte
60 g – ciocolată neagră 50-70 %
o lingură – zahăr
40 ml – cremă de lichior din ciocolată (whisky sau coniac)

Pentru decor
frișcă
ciocolată mărunțită
cacao

Mod de preparare
Toarnă într-o cratiță laptele, adaugă ciocolata, zahărul și, când ajunge laptele la punctul de fierbere, mixează cu telul până se topește ciocolata și zahărul. Înainte să iei băutura de pe foc, adaugă crema de lichior. Servește ciocolata caldă într-o cană încăpătoare, decoreaz-o cu frișcă și bucățele mici de ciocolată.

Sursă: valeriesfood.md

Ciocolată caldă
în stil italian

Ingrediente
250 ml – lapte
două linguri – cacao de calitate superioară
o lingură – amidon de porumb
două linguri – zahăr
40 ml – cafea naturală

Pentru decor
frișcă
ciocolată mărunțită
cacao

Mod de preparare
Toarnă într-o cratiță laptele, adaugă cafea naturală, zahăr, cacao, amidon de porumb și mixează energic până când nu vei mai avea cocoloașe. Fierbe băutura două-trei minute sau până vei primi o consistență mai densă. Ia ciocolata de pe foc, servește-o într-o cană și decorează cu frișcă și cacao.

Sursă: valeriesfood.md

Ciocolată fierbinte

Ingrediente
100 g – ciocolată neagră de 58 % sau 70 % (sau ciocolată cu lapte)
două linguri (cu vârf) – cacao (de calitate superioară)
o lingură (cu vârf) – zahăr pudră
un baton de scorțișoară
400 ml – lapte de vacă
50 ml – smântână dulce de 10 %

Pentru servit: zefir/ciocolată/cacao

Mod de preparare
# Pune laptele, smântâna dulce și batonul de scorțișoară într-o cratiță mică.
# Pune cratița la foc mare pentru cinci-șase minute sau până ajunge la punctul de fierbere.
# Ia cratița de pe foc, scoate din lapte batonul de scorțișoară și pune în lapte cacao, zahărul pudră și ciocolata neagră.
# Lasă să stea circa un minut, după care, cu ajutorul unui tel, amestecă până ciocolata și celelalte ingrediente se vor topi complet.
# Pune cratița din nou la foc mare pentru un minut, ca ciocolata să se înfierbânte.
# Toarnă ciocolata în căni potrivite și pune deasupra câteva bucăți mici de zefir alb. Mai poți decora și cu ciocolată rasă sau cacao cernută.

Sursă: valeriesfood.md

Sursă: valeriesfood.md

Vin fiert (izvar)

Ingrediente
1 l – vin roșu de casă (sau după preferință)
200 g – zahăr
o portocală
coajă de lămâie
un baton de scorțișoară
o steluță de anason
o linguriță – piper roz boabe

Mod de preparare
# Pune un castron încăpător pe plita încă stinsă, adaugă în el zahărul, coaja de lămâie, coaja de portocală, taie în jumătate portocala și scurge sucul din ambele bucăți, după care lasă-le și pe ele în castron.
# Pune deasupra batonul de scorțișoară, steluța de anason și boabele de piper roz.
# Toarnă vinul roșu peste toate ingredientele.
# Aprinde focul și amestecă lin cu o lingură de lemn până ce zahărul se va dizolva complet.
# Trebuie să duci vinul până la punctul de fierbere, după care stinge focul și servește-l în căni sau pahare.
# Decorează cu felii de portocale și cu orice altceva dorești.

Sursă: valeriesfood.md

Sursă: valeriesfood.md

Limonadă caldă
cu ghimbir

Ingrediente
o lămâie
între 1 și 4 cm ghimbir rădăcină (după toleranță)
apă

Ingrediente opționale, pentru variații
mandarină, portocală, grepfrut
fructe de pădure congelate
polen crud
rădăcină de turmeric, pudră de turmeric
suc de cătină sau cătină congelată
suc de aronia, noni, merișoare, coacăze

Mod de preparare
În funcție de ustensilele de bucătărie și ingredientele folosite poți face aceasta băutură în mai multe moduri.

#1. Varianta de bază: curăță lămâia și ghimbirul de coajă, pune toate ingredientele într-un blender, mixează împreună cu o cană mică de apa rece (nu mixa cu apă fierbinte în blendere cu cană de plastic), strecoară și mai adaugă apă fierbinte. Fie că mai adaugi portocală, polen sau cătină, totul se mixează împreună, apoi se strecoară și se completează cu apă călduță sau fierbinte.

#2. Varianta ceai: ghimbirul (și, dacă folosești, rădăcina de turmeric) se curăță de coajă și se taie felii subțiri sau se rad, după care se fierbe încet cinci-10 minute. În aceasta bază se adaugă, după preferințe, alte ingrediente. De exemplu, la o cană de 400 ml de ceai de ghimbir poți adăuga sucul de la jumătate de lămâie și 30 ml suc de cătină sau de coacăze.

Pentru absorbția vitaminei C, este de preferat ca în aceste băuturi să nu folosești miere sau alți îndulcitori.

Sursă: mihaelabrailescu.ro

Sursă: bucataria.lidl.ro
Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente