Inspirați de dorința de a dezvălui toate bogățiile zonei rurale a Moldovei, Stas Balaur și echipa sa lansează proiectul „100 pensiuni din Moldova”. Acesta presupune crearea unei liste detaliate a pensiunilor agroturistice din întreaga țară.
Cei care doresc să se familiarizeze cu această listă sunt invitați să urmărească paginile de Facebook, Instagram și Telegram ale proiectului, unde vor fi publicate informații despre cele mai bune pensiuni din Moldova. De asemenea, puteți să vă înregistrați pe site, iar în curând va fi disponibilă și aplicația mobilă 100 pensiuni din Moldova.
„Pentru mulți europeni, Moldova înseamnă o comoară în care pot descoperi tradiții autentice, bogății culturale și un stil de viață unic, rar întâlnit în lumea contemporană. Aici, istoria pare să-și fi încetinit ritmul, iar fiecare aspect al culturii moldovenești constituie o dovadă a unei moșteniri bogate. Obiceiurile naționale uimitoare, măiestria meșteșugarilor, târgurile colorate și preparatele naționale delicioase alcătuiesc o atmosferă aparte.
Dezvoltarea turismului rural și a pensiunilor agroturistice reprezintă o cale prin care fiecare moldovean poate aduce o contribuție individuală la prosperitatea țării.
Alegând pensiunile agroturistice locale, rămân fideli pământului lor natal, evitând necesitatea de a călători în străinătate în căutarea relaxării. În schimb, ei aleg să se îndrepte către una dintre numeroasele noastre pensiuni agroturistice, unde, cheltuind resursele, găsesc nu doar plăcere, ci și sprijină economia țării lor.
Fiecare vizită permite pensiunilor agroturistice să își îmbunătățească serviciile, să extindă gama de oferte și să creeze noi locuri de muncă în regiunile rurale. Astfel, concetățenii noștri pot aduce o contribuție semnificativă la prosperitatea generală, susținând afacerile locale și ajutându-le să crească. Această interacțiune contribuie la îmbunătățirea situației economice din țară promovându-i dezvoltarea și prosperitatea.
Turismul rural nu se rezumă doar la posibilitatea de a câștiga bani, ci și la crearea de noi perspective pentru localnici. Tineretul încetează să-și mai imagineze plecarea în marile orașe, deoarece turismul rural le oferă o oportunitate de a găsi locuri de muncă și de a se realiza în propriile comunități. Descoperirea de noi trasee turistice și puncte de atracție va îmbogăți peisajul cultural al țării transformând Moldova într-o destinație atrăgătoare atât pentru localnici, cât și pentru călătorii străini.
Pe lângă impactul social și economic, turismul rural joacă un rol important și în protecția mediului înconjurător. Poate contribui la reducerea impactului schimbărilor climatice prin redistribuirea fluxurilor de turiști între orașe și zonele rurale. Aceasta va diminua presiunea asupra mediului în zonele urbane, unde afacerile locale și ecosistemul suferă din cauza influxului masiv de turiști” spune Stas Balaur, inițiatorul proiectului.
Reamintim că Stas Balaur, alături de Eugenia Iacunina și Alexandr Vopilov, a lansat și Teleportravel, platformă cu trasee prin Moldova și Cahul.travel, unde găsiți toată informația despre turismul din Cahul.