Cine sunt muzicienii de la Moldo Duo – echipa La La Play 2023

BeFunky-collage (14)
Foto:Sursă: Max Efremoff

Expediția muzicală La La Play 2023 s-a încheiat cu succes în data de 13 august cu concertul „MoldoDuo” susținut de acordeonistul Radu Rățoi și flautistul Ștefan Diaconu în curtea Muzeului Național de Artă al Moldovei. Dânșii au format echipa expediției muzicale din acest an și au vizitat 15 localități din Republica Moldova, fiind ghidați de Andriano Marian – dirijorul Moldovan National Youth Orchestra (MNYO). Vă invităm să-i cunoașteți.

Radu Rățoi este unul dintre cei mai importanți acordeoniști din Republica Moldova. Tânărul a participat la zeci de festivaluri și concursuri muzicale, de unde s-a întors cu premiul mare. În mai 2022, Radu Rățoi, împreună cu flautistul român Ștefan Diaconu, au fondat proiectul muzical Moldo Duo. Denumirea acestui proiect simbolizează colaborarea strânsă dintre țările lor de origine – Republica Moldova și România. „Cu toate că un râu și o graniță ne despart, noi credem că muzica ne-a adus împreună și acesta este mesajul principal pe care vrem să-l transmitem publicului”, susține Radu Rățoi.

Sursă: Max Efremoff

Moldo Duo este un grup nou și dinamic ce creează momente unice în timpul concertelor. Atât Radu Rățoi, cât și Ștefan Diaconu au câștigat multe premii la concursurile internaționale de muzică și sunt considerați printre cei mai buni muzicieni din generația actuală. Ei au cântat în săli de prestigiu din Europa, America și Asia, iar debutul proiectului Moldo Duo a avut loc în faimosul Tivoli Concert Hall din Copenhaga, Danemarca.

Sursă: Max Efremoff

Radu Rățoi și Ștefan Diaconu au format echipa La La Play din acest an, proiectul MNYO ajungând deja la a șaptea ediție. Fiind ghidați de Andriano Marian – dirijorul orchestrei –, tinerii au vizitat 15 localități din Republica Moldova, unde au cântat pentru aproximativ 400 de oameni. Astfel, aceștia au fost încântați să descopere atracțiile turistice din țară dintr-o altă perspectivă. „Sunt recunoscător pentru invitația de a lua parte la acest eveniment. Am avut parte de o experiență uimitoare și am descoperit locuri și oameni de valoare. Cu siguranță o să revin și pentru alte proiecte”, a declarat Ștefan Diaconu.

Sursă: Max Efremoff

Expediția muzicală La La Play a durat șapte zile. În această perioadă, muzicienii care au făcut parte din echipa expediției au organizat recitaluri muzicale, flashmoburi și concerte în localitățile Gaidar, Cioburciu, Tighina, Ivancea, Șoldănești, Dondușeni, Văratic, Bălănești și Chișinău. „În ultima săptămână, am descoperit locuri fascinante din toată țara. Am cunoscut oameni noi și entuziasmați. Am susținut șapte concerte care vor rămâne în memorie mult timp”, a conchis Radu Rățoi.

Sursă: Max Efremoff
Sursă: Max Efremoff
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente