Cifrele spun că, în special femeile sunt cele care devin victime ale violenței de orice fel. Ce stă la baza acestor scenarii de viață, care sunt șansele de a rupe lanțul violenței dar și cui ne adresăm după ajutor? Despre aceste lucruri a discutat AGORA la emisiunea DESCIFRAT. Invitatele acestei emisiuni sunt președinta Asociației pentru Drepturile Omului Lex XXI, Diana Grosu, și cu coordonatoarea Coaliției Naționale „Viața fără Violență în Familie, Veronica Teleuca.
„Violența domestică este un fenomen des întâlnit care afectează în mod grav femeile. Statistica arată că una dintre două femei din Moldova este victima violenței domestice. Ea se manifestă prin diverse forme: fizică, psihologică, emoțională, economică. Aceasta produce o mare suferință femeilor agravându-le sănătatea și modul de viață”, a explicat Diana Grosu.
„Există comunități și grupuri de femei despre care în continuare nu se vorbește și forme de violență despre care la fel nu se discută. Violența față de femei se referă și la violența domestică. Aceasta se manifestă de la forme ușoare prin hărțuirea sexuală care poate avea loc la locul de muncă sau în stradă și trece la forme mai grele violența domestică, violul, traficul de femei etc.”, a spus Veronica Teleuca.
Pentru mai multe detalii, vă invităm să priviți emisiunea DESCIFRAT în videoclipul de mai jos.
Acest produs a fost elaborat de către Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI în cadrul proiectului „Promovarea la nivel național și regional a unui răspuns umanitar sensibil la gen” implementat de către UN Women Moldova și finanțat de către Guvernul SUA.