Biserici bombardate în două localități din Ucraina. Cele mai importante evenimente din a 417-a zi de război

biserici ucraina
Foto:Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina

Astăzi este a 417-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Numărul victimelor în urma atacului din 14 aprilie asupra orașului Sloveansk a ajuns la 15 morți. Lucrările de salvare la locul unde racheta a lovit o clădire cu cinci etaje au fost finalizate. Cadavrele a 10 persoane, inclusiv al unui băiat de doi ani, au fost scoase de sub dărâmături, a anunțat șeful Administrației militare regionale Donețk, Pavlo Kârâlenko. În total, 15 locuitori au fost uciși și alți 24 au fost răniți în urma bombardamentelor asupra orașului în după-amiaza zilei de 14 februarie.

🟣 O biserică din orașul Nikopol a fost bombardată de către trupele ruse, iar două persoane au fost rănite. Despre aceasta a anunțat șeful Administrației militare regionale Dnipropetrovsk, Serhi Lâsak.

„Artileria grea a lovit o biserică din Nikopol. Două persoane au fost rănite. Un bărbat în vârstă de 57 de ani se află în tratament ambulatoriu, iar o femeie de 38 de ani este spitalizată”, a scris scris acesta într-o postare pe Telegram.

🟣 Numărul victimelor în urma atacului din 14 aprilie cu rachete asupra unui bloc de locuit cu cinci etaje din Sloveansk a crescut la 12 morți, a anunțat Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina. Alte 22 de persoane au fost rănite. Potrivit poliției naționale, alte trei persoane s-ar putea afla sub dărâmături.

Printre morți se numără și un copil de doi ani, care a decedat în ambulanță, iar o fată de 14 ani a fost rănită.

🟣 Regiunea Zaporijjea a fost bombardată în noaptea de sâmbătă spre duminică. O biserică din localitatea Komâșuvaha a fost lovită cu o rachetă. În acel moment, biserica nu ținea slujba de Paște, anunță șeful Administrației militare regionale Zaporijjea. Doi localnici au fost răniți în timpul bombardamentului: o femeie a fost spitalizată, iar un bărbat a primit primul ajutor medical la fața locului. Clădirile adiacente bisericii au fost, de asemenea, avariate în timpul bombardamentului.

Sursă: Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina

Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente