În Italia a fost interzisă utilizarea telefoanelor în sălile de clasă. „Cei care le folosesc nu-i respectă pe profesori”

Foto:Dobrila Vignjevic

Fără smartphone-uri în sala de clasă. Acest lucru a fost reiterat într-o circulară emisă recent în școlile italiene de către ministrul Educației și Meritului, Giuseppe Valditara. Potrivit lui, interesul elevilor, care trebuie protejat, este să se afle în sala de clasă pentru a învăța.

„Distragerea atenției cu telefoanele mobile nu permite ca lecțiile să fie urmate într-un mod profitabil și este, de asemenea, o lipsă de respect față de figura profesorului, a cărui prioritate este de a restabili autoritatea. Interesul comun pe care intenționez să îl urmăresc este acela al unei școli serioase, care pune din nou în centru învățarea și angajamentul”, a declarat ministrul.

Însă, utilizarea telefoanelor mobile și a altor dispozitive electronice rămâne, evident, permisă cu autorizarea profesorului, în conformitate cu regulamentele școlare, în scopuri educaționale, incluzive și de formare, inclusiv în contextul obiectivelor Planului Național Școala Digitală (PNSD) și al „cetățeniei digitale”.

„Prin această circulară, nu introducem sancțiuni disciplinare, ci facem apel la simțul responsabilității. Cu toate acestea, solicităm școlilor să asigure respectarea normelor în vigoare și să promoveze, dacă este necesar, completări mai stricte ale reglementărilor și ale pactelor de coresponsabilitate educațională, pentru a preveni utilizarea abuzivă a acestor dispozitive în practică”, se arată în comunicatul emis de către minister.

În acest sens, menționăm că utilizarea continuă a smartphone-urilor poate avea un impact negativ asupra sănătății.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente