Fosta deputată Alla Dolință este pusă sub învinuire în dosarul finanțării ilegale a PSRM

Alla Dolință
Foto:flickr.com

Fosta deputată al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alla Dolința, este pusă sub învinuire în dosarul finanțării ilegale a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Informația a fost confirmată pentru #diez de către Procuratura Anticorupție.

Pe 8 septembrie curent, procurorii anticorupție au descins cu percheziții la fosta deputată socialistă. În rezultatul perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate mai multe dispozitive informatice și înscrisuri de ciornă, care la fața locului s-a stabilit că au legătură cu circumstanțele cauzei penale și urmau a fi analizate în ansamblu cu alte probe administrate pe caz.

Amintim că, în data de 13 iulie 2022, deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Alla Dolința și-a depus cererea de demisie, a renunțat la mandatul de deputată în parlament și s-a retras din Partidul Socialiștilor al Republicii Moldova (PSRM). Dolința declarase atunci că această decizie a fost luată deoarece nu este de acord și nu susține metodele, conceptul și retorica atât a conducerii, cât și a partidului ca întreg, referindu-se și la atitudinea partidului față de războiul din Ucraina.

Ulterior, Partidul Socialiștilor al Republicii Moldova (PSRM) a venit cu o reacție, unde a menționat că declarațiile Allei Dolință ar fi rezultatul unor presiuni, deoarece familia dânsei are activități economice în Ucraina.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente