107 europarlamentari cer eliminarea tarifelor de roaming dintre UE și Republica Moldova

convorbire telefonica
Foto:The Verge

Pe 17 noiembrie, europarlamentarul Siegfried Mureșan a plasat pe rețelele sociale scrisoarea adresată președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a fost semnată și de alți 106 europarlamentari. Prin această scrisoare se cere un acord bilateral pentru eliminarea tarifelor de roaming dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova.

„În ultimii ani, peste 2,4 milioane de cetățeni din Republica Moldova au călătorit de peste 9 milioane de ori în UE. Eliminarea tarifelor de roaming trebuie să fie un pas firesc care va aduce un avantaj concret și imediat cetățenilor Republicii Moldova, precum și cetățenilor UE care călătoresc în Moldova”, a declarat Siegfried Mureșan pe Facebook. 

În scrisoarea semnată de eurodeputați se menționează: „Încă de la începutul discuțiilor privind roamingul în cadrul Parteneriatului Estic, Moldova a fost cel mai înflăcărat susținător al ideii. Un acord bilateral între UE și Moldova va fi un puternic semn politic și social de susținere a țării și a cetățenilor”.

De asemenea, asupra subiectului s-a exprimat și ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu: „Țara noastră acordă un interes sporit pentru obținerea liberalizării roaming-ului cu statele membre ale Uniunii Europene. Acest fapt se traduce în beneficii concrete pentru cetățeni, atât cei care călătoresc în scop turistic, cât și în cazul celor care fac călătorii de afaceri, participă la o conferință internațională sau sunt în vizită la cei apropiați în spațiul comunitar”. 

Pe data de 11 februarie a anului curent a fost semnat Acordul privind reducerea tarifelor de furnizare a serviciilor de roaming internațional și celor de apeluri internaționale între România și Republica Moldova. Mai multe detalii despre serviciul de roaming, vedeți aici.

Sursă document: Siegfried Mureșan/Facebook
Sursă document: Siegfried Mureșan/Facebook

Reporteră stagiară: Alexandra Grigoriev

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente