„Vor fi acceptate răspunsurile în care a fost descrisă o capitală.” Ministerul Educației, despre examenul de bac la engleză

bac3
Foto:diez.md

Ministerul Educației a venit cu o reacție în privința subiectului III din cadrul probei de examen la limba engleză. MEC menționează că se vor accepta răspunsurile oferite de candidați și în cazul în care va fi descrisă o capitală dintr-o țară în care se vorbește limba engleză.

„Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare întotdeauna au soluționat neclaritățile în favoarea elevului. Evaluarea la proba de examen la limba engleză din cadrul sesiunii de bacalaureat 2022 nu va fi o excepție. Vor fi acceptate răspunsurile oferite de candidați și în cazul în care va fi descrisă o capitală dintr-o țară în care se vorbește limba engleză”, se arată în anunțul ministerului.

Totodată, MEC subliniază că regretă interpretarea incorectă a cerințelor itemului, admisă de unii candidați și reiterează că testele vor fi verificate în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la examenul național de bacalaureat și ale baremului de corectare/evaluare a testului propus.

„Baremul permite nu doar evaluarea înțelegerii temei abordare, dar și a competențelor lingvistice demonstrate conform criteriilor stabilite. Astfel, interpretarea corectă a cerințelor subiectului III din cadrul probei de examen la limba străină este doar unul din criterii, ceea ce permite evaluarea competențelor cu aplicarea tuturor criteriilor din barem”, comunică Ministerul Educației.


Pe 10 iunie elevii din țară au susținut proba de bacalaureat la limba străină. O mare parte dintre elevi s-au plâns că n-au înțeles formularea din punctul 3 de la examen, legată de civilizație.

Punctul 3 spune așa: „Write an article about any city/town from an English speaking country but a capital city, iar mulți elevi au crezut că trebuie să scrie anume despre capitală și nu despre orice alt oraș care nu e capitală. De asemenea, elevii au creat și o petiție către Ministerul Educației, în care cer acceptarea eseurilor despre capitale. Petiția este semnată de aproape 5 000 de persoane.


Vedeți când și cum se folosește conjuncția „but” în propoziții. În ce clase întâlnim aceste reguli.


Taguri: #BAC 2022
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente