Banca Națională a Moldovei va funcționa în regim obișnuit. Instituția deține suficiente rezerve valutare

MD.C.C_-_Banca_Națională_a_Moldovei_-_jun_2018
Foto:avvdc.com

Banca Națională a Moldovei (BNM) a adus la cunoștința cetățenilor că sectorul bancar al Republicii Moldova va rămâne în continuare stabil. Instituția dispune de lichidități suficiente pentru a asigura în continuare funcționalitatea sa în regim obișnuit de lucru.

Banca Națională informează că deține suficiente rezerve valutare pentru asigurarea unei stabilități financiare, iar actualul nivel de reformare și modernizare a sectorului bancar permite prestarea serviciilor financiare din lume.

De asemenea, instituția a menționat că monitorizează cu prudență situația dintr-o perspectivă extinsă și este pregătită, conform împuternicirilor sale, să ia măsuri necesare pentru diminuarea riscurilor și a incertitudinilor.

Anunțul a fost făcut în contextul situației tensionate desfășurate pe teritoriul Ucrainei.

Reamintim că, astăzi, 24 februarie 2022, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat mai multe măsuri care vor fi întreprinse după ședința Consiliului Suprem de Securitate. Dânsa a anunțat că guvernul va cere parlamentului instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina. Situația o puteți urmări în regim livetext AICI!

 

Autoare: Ana-Maria Sîrcu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente