Pe 21 februarie, Moldovagaz va transfera către Gazprom un avans integral pentru luna curentă

gaz
Foto:Facebook/ SA „Moldovagaz”

Moldovagaz va plăti integral un avans către Gazprom pe data de 21 februarie. Acest lucru a fost anunțat de Vadim Ceban, președintele Consiliului de administrație al SA „Moldovagaz”.

Vadim Ceban, a anunțat vineri, pe canalul său de Telegram că nivelul de efectuare a plăților pentru livrările de gaze din luna ianuarie de către consumatorii casnici este, la ziua de astăzi, de 65 %, iar agenții economici și-au îndeplinit obligațiile contractuale față de SA Moldovagaz în proporție de 95 %.

„Compania continuă să lucreze împreună cu companiile de combustibil și energie pentru a asigura plata integrală a livrărilor curente de gaze naturale către concernul Gazprom până la sfârșitul zilei de luni, 21 februarie”, a menționat Vadim Ceban.


Amintim că, la sfârșit de octombrie, la Sankt Petersburg, s-au încheiat negocierile între delegația Republicii Moldova și Gazprom. În baza înțelegerii, a fost prelungit pe cinci ani contractul anterior între Gazprom și Moldovagaz utilizând formula de preț propusă de partea moldovenească. Livrările de gaz, conform noului contract, au început din 1 noiembrie 2021. Însă, pe 22 noiembrie, Gazprom a informat Republica Moldova despre posibila întrerupere a furnizării de gaze în următoarele 48 de ore din cauză că autoritățile moldovenești nu au achitat plata conform actualului contract. Ulterior, pe 24 noiembrie, Gazprom a extins termenul pentru plata datoriilor acumulate la gazul natural din partea Moldovei. În acest context, deputații au votat în regim de urgență modificarea legii bugetului de stat care prevede alocarea a 1,3 miliarde de lei pentru achitarea datoriei la gazele naturale furnizate de Gazprom pentru lunile octombrie și noiembrie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente