Moldovenii care s-au vaccinat împotriva COVID-19 în UE pot să înregistreze certificatul în sistemul electronic național de vaccinare

Certificat COVID
Foto:#diez

Cetățenii Republicii Moldova care s-au vaccinat împotriva COVID-19 în țările Uniunii Europene au posibilitatea să își înregistreze certificatul european de vaccinare în sistemul electronic național de vaccinare al Republicii Moldova și să descarce, verifice online Certificatul COVID-19 valabil în țara noastră și peste hotare.

În acest fel, Ministerul Sănătății își propune să îmbunătățească evidența acoperirii vaccinale și riscul de răspândire a virusului Sars COV 2. De asemenea, scopul este de a alinia certificatele internaționale cu certificatele naționale de vaccinare împotriva COVID-19 și de a oferi posibilitatea tuturor cetățenilor să își administreze doza de rapel în Republica Moldova potrivit tuturor rigorilor necesare.

Pentru a încărca certificatul de vaccinare eliberat de orice țară UE în sistemul informațional al țării noastre, cetățenii trebuie să acceseze platforma: www.certificate-covid.gov.md și să selecteze butonul „Încarcă certificatul COVID-19 de peste hotare”. La fel, link-ul de încărcare poate fi obținut, accesând platforma www.vaccinare.gov.md, secțiunea „Descarcă certificat COVID-19” sau www.ansp.md, secțiunea „Certificat COVID-19”.

Astfel, e necesar să avem acces la internet și un dispozitiv cu cameră video, astfel încât să putem scana codul QR certificatului de vaccinare printat sau în format electronic. Pentru a verifica, autentifica certificatul de vaccinare, vom poziționa codul QR în raza de acțiune a camerei video. După scanare, vom putea vizualiza datele care se conțin în certificatul eliberat peste hotare. Ulterior, va trebui să completăm câteva spații obligatorii: IDNP, numele raionului/municipiului, localității și instituției medicale conform adresei de domiciliu în Republica Moldova. Pentru finalizarea procesului, vom selecta butonul „Salvează”. După ce procedura de omologare s-a desfășurat cu succes, vom putea descărca sau verifica certificatul COVID-19.

De la începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, 893 013 persoane au încheiat schema completă de imunizare în Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente