De 10 ani, Fundația Orange Moldova susține tinerii, oferindu-le burse pentru formare profesională

infografic

Fundația Orange Moldova (FOM) a oferit tinerilor 80 de burse în cadrul celei de-a 10 ediții aniversare a proiectului „Burse pentru formare profesională”. Cei 80 de învingători au primit burse a câte 12 000 lei. Tinerii își fac studiile în 38 de instituții de învățământ profesional-tehnic din 10 regiuni ale țării.

Proiectul a fost lansat în anul 2011, drept răspuns la necesitățile tinerilor din medii defavorizare care, în pofida tuturor provocărilor, au visat să obțină o profesie. În decursul celor 10 ani de desfășurare a proiectului, au fost depuse în total 1753 dosare de aplicare, iar FOM a oferit tinerilor 817 de burse, susținându-i în procesul de obținere a unei meserii și asigurarea unui loc de muncă aici, acasă. Bugetul total al burselor oferite pe parcursul celor 10 ediții este de 9 659 000 lei. Bursele au fost oferite în bază de concurs, anual, cu posibilitatea reînnoirii acestora pe întreaga durată a studiilor.

În această ediție, la concurs au fost depuse un număr record de 286 de dosare, care au fost analizate de către o comisie de experți independenți, formată din reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și ai mediului academic.

Ludmila Nistorică, preşedinta Consiliului Fundaţiei Orange Moldova:Orange Moldova îşi consolidează poziţia sa de actor social responsabil prin proiectele Fundaţiei Orange Moldova. Pe lângă faptul că suntem operatorul #1 care oferă servicii voce, internet prin firbra și tv sub același Brand cu o experiența  unica clienților, ne propunem acelaşi lucru şi la capitolul incluziune socială și dezvoltare de afacere sustenabilă. Astfel, am trasat câteva direcţii strategice printre care digitalizarea societăţii, educaţia digitală, susţinerea persoanelor defavorizate. Investiţia socială a FOM reconfirmă determinarea noastră de a contribui la dezvoltarea societății. «Proiectul „Burse pentru tineri dezavantajați» este o investiţie sustenabilă în viitorul generaţiei tinere. Prin acordarea acestui suport ne exprimăm aprecierea faţă de meritele copiilor sârguincioşi, precum şi îi încurajăm să-şi valorifice potenţialul.”

Natalia Grîu, Secretară de Stat, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării: „Vreau să mulțumesc partenerilor Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în mod particular  Fundației Orange Moldova, pentru că ani în șir, este un partener de încredere, care vine cu suport pentru a susține educația de calitate, pentru a susține accesul tinerilor și al pedagogilor la educație.” 

Vasile Cușca, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: „Este a zecea ediție și ne bucură că există o durabilitate a acestui proiect. În această perioadă a fost posibil de susținut circa 800 de tineri și prin aceste măsuri, tinerii sunt motivați să se integreze în procesul de studii, să obțină o profesie, ca mai apoi să poată să-și continue activitatea profesională aici, acasă.”

Angela Mușet, directoare executivă, Centrul de Informaţii Universitare: „Suntem nespuși de bucuroși că, grație susținerii generoase și consecvente ale partenerul nostru fidel, Fundația Orange, am putut ajuta sute de tineri din țară să obțină o profesie și să se implice activ în câmpul muncii. Acum am ajuns la aniversarea de 10 ani a proiectului, performanță pe care nu am fi putut s-o atingem fără încrederea și sprijinul FOM,  timp în care am fost alături de acești tineri în parcursul lor profesional, acest proiect fiind unic de felul său în Republica Moldova. Suntem foarte recunoscători și partenerilor noștri – Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale, care ne-au ajutat, an de an, să informăm tinerii din toate colțurile țării, dar și să selectăm candidații care într-adevăr au nevoie de susținere”.

Fundația Orange Moldova consideră, că educația are un rol important în combaterea sărăciei, reducerea șomajului și asigurarea creșterii economice durabile. Pentru a valorifica această oportunitate, FOM susține facilitarea accesului tinerilor la resurse educaționale adaptate exigențelor tehnologice actuale, dezvoltarea competențelor și abilităților necesare unor buni profesioniști și încurajează activitățile de cercetare științifică. 

Bursele sunt utilizate de tineri pentru acoperirea necesitaților curente precum cazare, masă, procurare de cărţi, instrumente necesare pentru orele practice etc. Grupul ţintă al programului îl reprezintă tinerii, băieţi şi fete, absolvenți ai gimnaziilor din Moldova, care doresc să-şi continue studiile la nivel mediu de specialitate.


Proiectul „Burse pentru formare profesională” este implementat de Centrul de Informaţii Universitare, cu suportul financiar integral al Fundaţiei Orange Moldova şi în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării al RM şi Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale al Republicii Moldova. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente