BAC 2021: istorie, matematică, sport și arte. Peste 16 000 de elevi susțin astăzi bacalaureatul la disciplina de profil

BAC-2018-1-1-920×613

Astăzi, 15 iunie, elevii din țară susțin proba de Bacalaureat la matematica, istoria românilor și universală, arte și sport. La examen vor participa 16 161 de candidați.

Așadar, 6 863 de candidați de la profilul real vor susține proba de examen la Matematică, 8 639 de candidați de la profilul umanist – la Istoria românilor și universală, 260 de candidați de la profilul sport și 399 de candidați de la profilul arte vor susține probele corespunzătoare profilului.

Orarul sesiunii de bacalaureat

Conform programului aprobat, examenele au început pe 4 iunie, la limba și literatura română pentru elevii alolingvi.

Pe 8 iunie peste 13 000 de elevi au susținut bacalaureatul la limba și literatura română, iar pe 11 iunie, peste 16 000 de elevi din țară au susținut bacalaureatul la limba străină.

# 8 iunie (marți) – limba de instruire;
# 11 iunie (vineri) – limba străină I;
# 15 iunie (marți) – matematica, istoria românilor și universală, arte, sport;
# 18 iunie (vineri) – proba la solicitare (geografia, fizica, chimia, bilogia, matematica, istoria românilor și universală, informatica);
# 22 iunie (marți) – limba și literatura ucraineană/bulgară/găgăuză (real/umanist).

Precizăm că în acest an, 1 301 candidați la examenul național de bacalaureat au obținut nota „10” (zece) din oficiu la Limba străină, în baza certificatelor recunoscute internațional. Totodată, reiterăm că Ministerul Educației a declarat pentru #diez că în acest an lista elevilor care au obținut nota 10 din oficiu nu va fi făcută publică, acest drept îl va avea doar fiecare instituție de învățământ în parte.

Testele de examen vor fi verificate în perioada 4-26 iunie, iar rezultatele vor fi afișate în Centrele de Bacalaureat la 27 iunie. Candidații la examenul de bacalaureat vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 27-28 iunie. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe data de 4 iulie.

Candidații susțin examenul în centrele de bacalaureat dotate cu monitorizare video, numărul cărora a fost majorat față de anul precedent de la 88 la 93. Numărul de candidați într-un centrul variază de la șase candidați la 297 de candidați. În mun. Chișinău vor fi doar două centre de bacalaureat unde vor susține examenul mai mult de 300 de candidați.

La examenul național de bacalaureat, anul școlar 2020-2021, sunt înscriși 16 773 de candidați. Din cei 16 773 de candidați, proveniți din licee teoretice sunt 11 094, colegii/centre de excelență – 5 121, universități – 203, externat – 355. Examenele din acest an vor avea loc în 93 de Centre de bacalaureat.


Orarul examenelor pentru toate treptele școlare îl puteți consulta AICI! Totodată, vă reamintim că, în acest an, Ministerul Educației a exclus mai multe subiecte de la BAC. Lista subiectelor excluse pentru profilul real o găsiți AICI, iar pentru cel umanistic AICI.

Dacă ești absolvent(ă) de liceu în acest an și ești interesat(ă) de toate noutățile legate de BAC, îți sugerăm să urmărești tag-ul de pe #diez „BAC-2021”.

Anul trecut, din cauza condițiilor epidemiologice, examenele de BAC pentru elevii din Moldova au fost anulate, iar nota finală de absolvire a fost calculată în baza notelor semestriale. În 2020 și elevii restanțieri înscriși la BAC și-au putut lua diplomele fără a scrie examenele.

Taguri: #BAC 2021
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente