De astăzi începe vacanța mare! Câți elevi din Moldova au spus „adio, școală!” pentru totdeauna

elevi

Astăzi, 31 mai, în toate școlile din țară a răsunat „ultimul sunet”. Elevii au mers pentru ultima dată la școală, iar mai departe îi așteaptă vacanța mare! Unii dintre aceștia au spus adio colegilor și profesorilor pentru totdeauna, întrucât în acest an sunt absolvenți, iar treapta școlară pentru ei aproape că a luat sfârșit (au mai rămas examenele de absolvire).

În acest an școlar (2020/2021) clasele primare le absolvă 33 313 de elevi. După această treaptă, elevii sunt obligați să-și continue studiile în clasele gimnaziale timp de cinci ani. La sfârșitul acestei etape, elevii trebuie să susțină o testare națională. În acest an s-a decis că toți elevii vor fi trecuți în clasa a V-a, indiferent dacă se prezintă sau nu la testare, motivul fiind pandemia de COVID-19.

Clasele gimnaziale sunt absolvite de către 29 765 de elevi. Aceștia își pot continua studiile la liceu (încă trei ani), pot merge la colegii (patru ani), la școli profesionale sau la centre de excelență. Totuși, continuarea studiilor pentru elevii care absolvă clasa a IX-a nu este obligatorie. După această treaptă, elevii susțin o testare națională pentru a obține diplomă de absolvire a gimnaziului.

Ultima treaptă a școlii, clasele liceale, în acest an este absolvită de 11 094 de elevi. Aceștia urmează să susțină examenele de bacalaureat începând cu data de 4 iunie.


Orarul examenelor pentru toate treptele școlare îl puteți consulta AICI! Totodată, vă reamintim că, în acest an, Ministerul Educației a exclus mai multe subiecte de la BAC. Lista subiectelor excluse pentru profilul real o găsiți AICI, iar pentru cel umanistic AICI.

Dacă ești absolvent(ă) de liceu în acest an și ești interesat(ă) de toate noutățile legate de BAC, îți sugerăm să urmărești tag-ul de pe #diez „BAC-2021”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente