Un nou maraton de vaccinare se va desfășura la Palatul Republicii timp de trei zile

DSC_7568
Foto:tribuna.md

Un nou maraton de vaccinare împotriva COVID-19 va fi organizat în Capitală la sfârșitul aceste săptămâni. Despre aceasta a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban, menționând că acesta va avea loc vineri, 28 mai, la Palatul Republicii, începând cu ora 9.0 și va dura trei zile.

„La final de săptămână ne propunem împreună cu Ministerul Sănătății, Muncii şi Protecţiei Sociale să organizăm un maraton al vaccinării. Maratonul va fi lansat vineri, ora 9.0, la Palatul Republicii și va avea loc timp de trei zile”, spune primarul Capitalei

În cadrul maratonului, vor fi disponibile toate tipurile de vaccin împotriva COVID-19, aprobate în Republica Moldova, precum: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm, CoronaVac.

Ion Ceban a specificat faptul că deși se atestă o scădere a considerabilă a numărului de infectări cu coronavirus, inclusiv în capitală, nu trebuie să ne relaxăm.

„În prezent avem vaccinuri suficiente, iar autorităţile centrale vor mai aduce loturi importante de vaccinuri în ţară. Fac apel către toată populaţia şi către toţi oaspeţii capitalei! Vă rog să vă responsabilizaţi pentru vaccinare, vă aşteptăm la orice centru şi punct de vaccinare, indiferent de locul de trai şi de viza de reşedinţă”, menționează edilul capitalei.

Amintim că în perioada 21-23 mai Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a organizat un maraton universitar de imunizare, iar la punctele de vaccinare s-au format rânduri de zeci de metri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente