Magistrații au respins cererea procurorilor ca deputații Jardan și Ulanov să fie plasați în arest preventiv pentru 30 de zile

collage-ulanov-jardan_0

Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi recursurile Procuraturii Anticorupție prin care deputații Denis Ulanov și Petru Jardan, învinuiți în dosarul frauda bancară, au fost liberați provizoriu sub control judiciar. Oamenii legii insistă pe arest preventiv pentru 30 de zile.

Vă amintim că, Procuratura Anticorupție a solicitat plasarea celor doi deputați, cu statut de învinuit, în arest preventiv pentru 30 de zile, însă atât pe 25 martie, cât și pe 5 aprilie, solicitarea procurorilor a fost respinsă.

Potrivit materialelor, Denis Ulanov este învinuit de „escrocherie” și „spălare de bani” în dosarul frauda bancară, iar Petru Jardan este învinuit de „abuz de serviciu”, în dosarul vizând concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Ambii învinuiți pledează nevinovați.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

Vă amintim că, pe 25 martie, deputații fracțiunii Partidul „ȘOR” au garantat pe propria răspundere că cei doi deputați vor colabora cu anchetatorii, vor respecta ordinea publică și se vor prezenta în fața instituțiilor de drept ori de câte ori va fi nevoie.

Pe 22 martie, parlamentul a ridicat imunitatea celor doi deputați bănuiți în frauda bancară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente