În atenția elevilor. Notele de la tezele semestriale din sesiunea de iarnă 2020 vor fi considerate ca note curente

Examen-teza-scolara
Foto:edupedu.ro

Notele de la tezele semestriale din sesiunea de iarnă 2020 vor fi considerate ca note curente, anunță Ministerul Educației. Astfel, orarul tezelor semestriale va fi elaborat de administrația liceelor și va fi aprobat de organelor locale de specialitate în domeniul învățământului.

De asemenea, la elaborarea instrumentelor de evaluare aplicate în cadrul tezelor semestriale din sesiunea de iarnă 2020, nu se vor include la categoria subiectele curriculare de evaluat acele conținuturi curriculare tematice propuse pentru aprofundare, consolidare, recuperare în anul curent de studii.

Totodată, de menționat este faptul nota de la teza semestrială din sesiunea de iarnă 2020 va fi considerată ca notă curentă, fiind inclusă în calculul mediei semestriale.

Managerii instituțiilor urmează să respecte și toate normele de protecție și de igienă în organizarea procesului de susținere a tezelor semestriale în învățământul liceal.

„Ministerul Educației, Culturii și Cercetării apreciază efortul direcțiilor de învățământ privind monitorizarea și raportarea zilnică a tabloului din sistemul educațional privind cazurile de îmbolnăvire în rândurile elevilor și angajaților din instituțiile de învățământ general, numărul de clase și instituții în carantină”, a menționat ministra educației, culturii și cercetării, Lilia Pogolșa.

Alte subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat organizarea activităților legate de sărbătorile de iarnă în cadrul instituțiilor de învățământ, activitatea angajaților din cadrul instituțiilor de învățământ în perioada vacanței de iarnă precum și organizarea tezelor semestriale, sesiunea de iarnă, anul școlar 2020/2021.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente