În ultimii ani în Moldova se dezvoltă tot mai mult cultura cafelei. Cu această ocazie, Valeriu Zaporojan, un iubitor înrăit de cafea din Chișinău, ne-a recomandat 10 locații din capitală unde se găsește cafea de specialitate gustoasă. Potrivit lui, cafeaua respectivă este de calitate înaltă și „are arome diferite, la fel cum le are un vin bun”.
Kosmonavtika Coffee Shop
Adresă: str. Bulgară, nr. 35
Social media: Instagram
Glisați spre stânga pentru a vedea meniul cafenelei.
Pasio Coffee
Adresă: str. Vasile Alecsandri, nr. 115
Social media: Instagram
Glisați spre stânga pentru a vedea meniul cafenelei.
Fiord Coffee
Adresă: str. Alexandru Vlahuță, nr. 1/A
Social media: Instagram
Glisați spre stânga pentru a vedea meniul cafenelei.
Luno Café
Adresă: str. Mitropolit Petru Movilă, nr. 23/4
Social media: Instagram
Glisați spre stânga pentru a vedea meniul cafenelei.
Proper Coffee
Adresă: str. Anatol Corobceanu, nr. 7A
Social media: Instagram
Glisați spre stânga pentru a vedea meniul cafenelei.
Miro Café
Adresă: str. Mitropolit Petru Movilă, nr. 14
Social media: Instagram
Glisați spre stânga pentru a vedea meniul cafenelei.
Tucano Coffee Moldova
Adresă: str. Aleksandr Pușkin, nr. 15
Social media: Instagram
Glisați spre stânga pentru a vedea meniul cafenelei.
YOCO Coffee & Drinks
Adresă: str. Grenoble, nr. 257
Social media: Instagram
Glisați spre stânga pentru a vedea meniul cafenelei.
Feeling Coffee
Adresă: str. 31 August 1989, nr. 107
Social media: Instagram
Glisați spre stânga pentru a vedea meniul cafenelei.
Coffee Monkey
Adresă: str. Aleksandr Pușkin, nr. 22
Social media: Instagram
Glisați spre stânga pentru a vedea meniul cafenelei.
Recomandare din partea #diez
Cafelini
Adresă: str. Aleksandr Pușkin, nr. 26 A
Social media: Instagram
Specialty Coffee Association definește cafeaua de specialitate ca fiind băutură premium, căreia consumatorul îi atribuie o calitate unică, un gust și un caracter distinct și care este superioară față de cafeaua obișnuită. Această băutură este preparată folosind boabe de cafea verde cultivate în zone specifice, care întrunesc cele mai exigente standarde în ceea ce privește producția, prelucrarea, prăjirea, conservarea și prepararea.
Totodată, termenul „cafea de specialitate” sau „cafea premium” se referă la cafeaua care este calificată cu 80 de puncte sau mai mult pe o scară de 100 de puncte de către un degustător de cafea certificat sau de către un auditor licențiat.