Igor Dodon, despre învestirea Maiei Sandu în funcția de președintă: „Trebuie să-și asume responsabilitatea pentru situația din țară”

1234
Foto:PRO TV Chișinău

În cadrul emisiunii „Președintele Igor Dodon răspunde”, Dodon a spus că Maia Sandu trebuie să-și asume responsabilitatea pentru situația din țară, inclusiv pentru problemele ce țin de pandemie.

„Președintele nou ales, imediat după învestirea în funcție, trebuie să-și asume responsabilitatea pentru situația din țară, inclusiv problemele ce țin de pandemie”, menționează Igor Dodon.

Acesta a îndemna-o pe Maia Sandu să inițieze discuțiile cu fracțiunile parlamentare cât mai repede.

Dodon spune să sunt câteva soluții pe care Maia Sandu le poate aplica după învestirea în funcție:
# conlucrarea cu actualul guvern și actuala conducere a parlamentului;
# să inițieze demisia guvernului (PAS și cu DA împreună au 27 de deputați; împreună pot semna o moțiune de cenzură și să ceară demisia acestui guvern);
# să înceapă consultările cu fracțiunile parlamentare pentru numirea unui nou guvern (după demisia actualului);
# noul președinte va începe să se victimizeze, va încerca să dea unele indicații populiste guvernului, nu va cere demisia acestuia.


Amintim că, pe 15 noiembrie, în Republica Moldova s-a desfășurat turul II al alegerilor prezidențiale. Pentru fotoliul de președinte au luptat Maia Sandu (PAS) și Igor Dodon (independent, susținut de PSRM). Conform rezultatelor, câștigătoare este Maia Sandu. Aceasta urmează să dețină mandatul de președintă a Republicii Moldova pentru o perioadă de patru ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente