(video) Clipul ironic devenit viral pe internet. Cum statul german convinge tinerii să respecte restricțiile antiepidemice

MWIzYmZmMzhmN2ZmYzI1NjA0NThkODkyNTQyMDg0YmU=.thumb
Foto:Digi24.ro

Autoritățile din Germania au ales să folosească ironia pentru a-și convinge populația să respecte restricțiile impuse în pandemia de coronavirus și au realizat un videoclip în care îndeamnă tinerii să rămână acasă, pe canapea. Clipul a devenit viral, cu peste un milion de vizualizări pe internet, relatează Digi24. 

„Uneori nu e nevoie să faci fapte ieșite din comun ca să fii erou. E suficient să… stai degeaba. Aceasta este tema principală a unei campanii din Germania, în care oamenii sunt îndemnați să asculte sfaturile autorităților și să stea acasă, pentru a învinge pandemia”, scrie Digi24.

Clipul ironic a adunat deja peste un milion de vizualizări până luni și este extrem de popular pe Twitter, relatează Reuters.

În clip, îndemnul apare sub forma unei „datorii patriotice în războiul împotriva Covid-19” și scoate în evidență contrastul dintre sacrificiile modeste ce le sunt solicitate tinerilor din ziua de astăzi, să stea acasă, să evite contactele inutile, cu cele ale germanilor vârstnici, care s-au confruntat cu războaie și greutăți reale.

Mesajul a fost lansat de germani în contextul creșterii semnificative a numărului de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2.

Potrivit BBC, noua înregistrare face parte dintr-o serie de videoclipuri postate online de purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, în încercarea de a-i determina pe tineri să contribuie la reducerea răspândirii COVID-19, pe fondul temerilor că pandemia ar putea copleși în curând sistemul sanitar german.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente