(sondaj) iData: cei mai mulți moldoveni vor vota la prezidențiale pentru Igor Dodon și Maia Sandu. Cine are mai multe șanse

igor_dodon_maia_sandu_84325100_51774400
Foto:publika

Compania Date Inteligente SRL (iData) a făcut publice rezultatele sondajului cu tema „Studiu socio-politic. Barometrul Electoral 2020 – ediția de octombrie”. Respondenții au fost întrebați cine cred că ar avea cele mai multe șanse să devină președinte al Republicii Moldova.

Compania Date Inteligente a efectuat un studiu în rândul experților, în care a abordat principalele aspecte sociale și politice din luna octombrie. A fost utilizată metoda expert. În paralel a fost efectuat un sondaj în teren în rândul a 1 231 de respondenți (inclusiv din Stânga Nistrului 100 de persoane și din diasporă 150 de persoane) privind situația politică din țară. Perioada de colectare a datelor este 14-24 octombrie 2020.

# Igor Dodon, 36,5 %

# Maia Sandu, 30 %

# Renato Usatîi, 13,9 %

Cetățenii moldoveni care locuiesc în Stânga Nistrului consideră că cele mai mari șanse în a deveni președintele Republica Moldova în urma alegerilor din 2020 le-ar avea Igor Dodon (18 %), urmat de Violeta Ivanov (4 %) și Maia Sandu (2 %).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente