Am încercat să facem o mică cercetare întrebând pe unii antreprenori de succes de la noi din țară: „Cum se poate de înmulțit investind doar 1 000 de lei în ceva, iar rezultatul să vină în cel mai scurt timp posibil, să se vadă primele rezultate până la finele acestui an? (cel puțin să putem dubla acești bani)”.
Cum credeți, ce răspunsuri am primit? Într-adevăr ele au fost diverse și cel mai interesant este că multe dintre ideile prezentate sunt destul de simplu de implementat, întrebarea deja apare de ce unii care își doresc un venit suplimentar nu încearcă să le realizeze, să riște, să încerce să vadă, să prindă spiritul antreprenorial de picioare.
Deci, ai dori în continuare să afli micile sfaturi care pot aduce rezultate mari pentru buzunarul tău și dacă ai perseverență de a le implementa?
#1. „De a filma un scurt metraj și de vândut unui cinematograf cu renume.”
Ivan Banu
#2. „Cu 1 000 de lei poți să aduni patru oameni la o bere și să generați idei pentru un proiect genial de business.”
Mihai Bologan
#3. „1) Să cumperi bilete pentru meciuri/concerte importante și să le dai în ultima oră.”
2) „Să cumperi ceva foarte ieftin (China/depozite specializate) și să vinzi la un preț mai mare – precum practică o mulțime de magazine de la noi din țară.”
3) „Să-ți faci reclamă cu cap pentru serviciile pe care le propui și să aduci valoare cu ele.”
4) „Poți să-i dai împrumut cu o rată de 5-10 %.”
5) „Cumperi cărți rare și le vinzi la o valoare mai mare.”
Ion Plamadeala
„De organizat o loterie, prețul participării la ea să fie de 10 lei, iar cu cei 1 000 de lei pe care îi avem cumpărăm un produs/premiu pentru care oamenii ar participa cu 10 lei la loterie. Dacă participă 200 de oameni ți-ai dublat investiția.”
Olga Melniciuc
– și aici am încercat sa mai generez ceva idei, s-ar putea ca să fie și mai ușoară participarea oamenilor în cadrul loteriei tale și masivă, ai putea vorbi cu una din companiile din Chișinău care te-ar ajuta cu ajutorul unui SMS ca să poți recepționa acea sumă de la fiecare persoană, astfel ești mai credibil în fața oamenilor și mai ușor de administrat, însă o să te coste un comision decurgând la acest serviciu.
Și ideile tot pot curge, precum spune Dumitru Bordea. „Dacă e să investești 1 000 de lei, poți dubla, tripla sau înmulți la 100, dar nimeni nu se apucă să facă acest lucru.”
– iubim să citim multe cărți cu educație financiară – câți din voi au încercat din urma lecturii unei cărți să încerce să implementeze ceva? – aici e bubușoara, că doar câteva procente o fac, la restul apare frica de a risca și primi eșec – dar cum altfel ne învățăm?
Personal, am încercat câteva din ele, într-adevăr rezultate sunt, însă mai târziu îți apar întrebări precum:
„Dar oare ție îți place cu ceea ce te ocupi și cum te reprezintă ca individ în societate?” – de aici deja începi să te gândești și la imaginea personala și să vezi dacă aduci prin aportul tău un impact în cadrul societății, dar acest lucru, din punctul meu, de vedere este destul de important.