(foto) Călătoria leului moldovenesc în jurul lumii

dubai2
Foto: Leul în Dubai

Un tânăr din Moldova, aflat în Dubai a pornit un proiect în care îndeamnă toți moldovenii să facă poze cu o bancnotă națională în fața unui monument cunoscut sau locuri din străinătate dragi lor.

Până acum pagina de facebook: Leul Călător a strâns poze din Marea Britanie, Grecia, Emiratele Arabe Unite, România, Spania sau Irlanda.

Inițiatorul acestei mișcări este Adrian David Dastic, iar echipa #diez a decis să vorbească cu el despre această inițiativă.

Adrian - inițiatorul mișcării Leul Călător
Adrian – inițiatorul mișcării Leul Călător

#diez1: Adrian, cum ți-a venit ideea să începi a fotografia lei prin lume?

ADD: Ideea mi-a venit spontan, eram liber într-o frumoasă zi de marți –  fiind de câteva luni în Dubai, am decis sa „vânez” cu camera foto, peisajele care am avut onoarea să le vad doar în reviste și la TV. Plin de entuziasm am pornit la drum.

Leul în Emiratelem Arabe Unite
Leul în Emiratelem Arabe Unite

Abia acum realizez că Portmoneul e de vină! Să nu fost el, nu cred ca mai ajungeam să fac așa ceva. Cu toții avem în portmonee lucruri materiale, carduri, cineva are poze cu cei dragi – e și logic, și in cazul meu e la fel, așa fiind departe de casă și uitându-mă în el am descoperit ceva care îmi aduce aminte de prieteni, de cei apropiați – așa am descoperit leul, însă cu o valoare mult mai mare decât o are el în prezent. Nu prea atrăgeam atenție mai devreme, dar acum când îl țin în mână îmi dau seama că nu este doar o bucată de hârtie, valoarea materială a dispărut, au rămas doar amintirile plăcute petrecute din țărișoara mea.

Leul în Sovata, România
Leul în Sovata, România

Acum toți „Leii călători” își pot da întâlnire pe pagina creată pe facebook, voi fi extrem de bucuros să văd poze cât mai originale din toate orașele lumii și chiar de acasă.

#diez2: Unde vrei să mai duci leul nostru?

ADD: Următoarea destinație este Egipt, Giza, pe fonul Marelor Piramide. Dar nu mă opresc aici, o problemă ar fi vizele necesare pentru a trece hotarele și chiar dacă nu pot călători peste tot sunt foarte recunoscător tuturor prietenilor, ei îmi trimit poze cu cele mai frumoase orașe din lume, frumoase fiindcă sunt „lei” pe străzile lor.

Leul în Sighișoara, România
Leul în Sighișoara, România

#diez3: Ai vreo istorioară interesantă de atunci când fotografiai leii?

ADD: Era seara și făcem poze lânga Burj Khalifa (cea mai înaltă clădire din Dubai și una din cele mai înalte din lume), dintr-o mulțime de turiști m-a observat un barbat, împreună cu soția sa și m-au întrebat de ce fac asta? I-am explicat ce este acest bilet și că este just for fun, ei au zâmbit, după care i-am explicat unde este Moldova (apropo nu Maldives – prima ce cred marea majoritate), ca până în final să facem schimb de bancnotele. Acum am o bancnota din Sri Lanka.

Leul în Dubai
Leul în Dubai

Colegii de lucru, au vazut pozele postate pe facebook și întrebau nedumeriti: Ce e asta? pentru ce?  – însă pentru mine „Leul Călător” a ramas doar în valoarea sa spirituală.

Impuls pentru crearea paginii a avut-o Lucia Lapusneanu, iar cel care ma ajut sa o realizez a fost Nicu Plesca. Mulțumesc.

Leul în Poiana Marcului, Brașov
Leul în Poiana Marcului, Brașov
Leul în Murcia, Spania
Leul în Murcia, Spania
Leul în Leeds, Marea Britanie
Leul în Leeds, Marea Britanie
Leul în Thassos, Grecia
Leul în Thassos, Grecia
Leul în Dublin, Irlanda
Leul în Dublin, Irlanda
Leul în Dubai
Leul în Dubai
Leul în Coventry, Anglia
Leul în Coventry, Anglia
Leul în Clonmel, Tipperary
Leul în Clonmel, Tipperary
Leul în Barcelona
Leul în Barcelona 

Dacă aveți și voi poze cu lei trimiteți-le pe pagina de facebook: Leul Călător.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente