14 evenimente la care să mergi în prima vinere a lunii mai

lalaga
Foto:bellaraemag.com

O nouă vinere în calendar, iar pentru ca ea să fie de neuitat, te invităm să mergi la câteva evenimente utile pentru tine. Așa că training-uri, expoziții, spectacole sunt doar câteva recomandări pentru dvs. Lista completă mai jos:

#1. UTM organizează Expoziţia „Creaţia deschide Universul”

utm

În perioada 5-7 mai 2017, în incinta Centrului de Instruire și Inovații TIC-TEKWILL din campusul universitar Râșcani, UTM organizează tradiţionala Expoziţie a lucrărilor studenţeşti „Creaţia deschide Universul-2017”, în cadrul căreia vor fi etalate exponate în domeniile: design interior, industrial, vestimentar și poligrafic, lucrări din arhitectură și energetică, construcţia de maşini și mecanică, TIC și bioenergetică, radioelectronică şi telecomunicaţii, construcţii civile și transporturi, tehnologii alimentare și protecția mediului etc. Participanții la Expoziţie vor oferi informaţii detaliate despre facultăţile, specialităţile și organizarea procesului de studii la Universitatea Tehnică a Moldovei. Sunt invitaţi elevi ai claselor superioare ale liceelor şi colegiilor, profesori, părinţi, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi mass-media. Detalii suplimentare aici.

 

#2. UTM Rube Goldberg 2017

utm2

UTM Rube Goldberg este o competiţie inginerească care constă în construirea unei maşini Rube Goldberg – un dispozitiv ce efectueză o sarcină foarte simplă într-un mod complex, incluzând o reacție în lanț. UTM Rube Goldberg este organizat de BEST Chisinau în colaborare cu UTM – Universitatea Tehnică a Moldovei. La
competiţie participă 7 echipe a câte 5 studenţi și 2 elevi, care timp de 2 luni elaborează o mașină RubeGoldberg cu dimensiunile 2x2x2m care execută nu mai puțin de 20 de transferuri de energie până la efectuarea sarcinii propuse. Scopul acestei competiţii este de a crea un mediu competitiv pentru studenți și elevi, de a-i provoca să-și manifeste creativitatea și inventivitatea. Informații suplimentare aici.

 

#3. O mână de ajutor Văii Morilor

valea

În urma calamităților naturale din 20 și 21 aprilie, Parcul Valea Morilor a avut și el de suferit. Clubul Ecologiștilor al Ligii Naționale a Tineretului din Moldova vă îndeamnă să dați o mână de ajutor pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale. Astfel, tinerii interesați sunt așteptați începând cu orele 12:00, alte detalii pe pagina evenimentului.

 

#4. Prezentare film: Cătălina Teodoroiu, eroina poporului român

film

Sunteți invitați la prezentarea publicului documentar – Cătălina Teodoroiu, eroina poporului român. Filmul a fost realizat de către documentaristul Dorin Brozbă cu imagini de arhivă și va fi prezentat cu ocazia a 100 de ani de la sacrificiu pe frontul din Moldova, în Primul Razboi Mondial a Cătălinei Teodoroiu. Informații suplimentare pe pagina evenimentului.

 

#5. Pană de automobil de Friedrich Dürrenmatt

lafilm

Spectacol prezentat de studentii Universitatii de Arte George Enescu din Iași, Romania. Un pasionant joc de societate pentru serile plicticoase: un om își povestește viața, ascultat de un judecător, doi avocați și doi procurori ieșiți la pensie. Procesul se desfășoară la masa, printre hohote de râs și pahare de vin, iar acuzatul se simte în largul lui: se știe nevinovat… Dar, mai la urma urmei, conștiința nimănui nu-i fără pată. Cine oare se cunoaște pe sine, își cunoaște crimele și nelegiuirile ascunse?…
Friedrich Dürrenmatt, dramaturg și prozator elvețian pasionat de filosofie, literatură și teologie, a fost preocupat în scrierile sale de confuzia valorilor și de incertitudinile epocii în care trăiește. Problematica dreptății este una cât se poate de prezentă în societatea actuală, unde capătă, asemenea textelor lui Dürrenmatt, accente tragicomice și grotești. Intrarea liberă, iar informații suplimentare găsiți aici.

 

#6. „Viața din spatele cuvintelor” cu Nicolae Dabija

dabija

Ești cititor, scrii sau pur și simplu cochetezi cu lectura? Atunci, ești așteptat la un Offline cu Nicolae Dabija în cadrul proiectului „Viața din spatele cuvintelor” organizat de Talking Book Club. Informații suplimentare găsești pe pagina evenimentului.

 

#7. Lansarea volumului Constanța Târțău

tartu

Detalii suplimentare despre eveniment găsiți pe pagina de facebook.

 

#8. Simbioza dintre artele scenice și infrastructură

lalala

Prezentare „Simbioza dintre artele scenice și infrastructură. Exemple ale celor mai reușite practici în regiunea Visegrad”, susținută de Martina Pecková Černá, Czech Republic, Julo Krištof, Slovakia, Anna Galás Kosil, Poland, Attila Szabó, Hungary. Eveniment organizat cu suportul Performing Arts Central Europe – Visegrad Countries Focus. Intrare liberă, iar pentru alte detalii accesați pagina de facebook.

 

#9. Cum elaborăm un Business Plan

plan

Conform multiplelor solicitări, Vioser Consulting revine cu instrucțiuni practice de elaborare a Business Plan-ului. Vor fi trei reprezentanții ai companiei Vioser: Viorica Rumleanschi, fondator, consultant în lansarea și dezvoltarea afacerii, exper. peste 10 ani în domeniul contabil-fiscal; Sergiu Rumleanschi, partener Vioser, student ACCA, Certificat DipIFR, 15 ani exper. în audit; și Cristina Paiu, manager marketing, consultant, peste 5 ani exper. în analiză de piață și strategii de marketing. Participarea la eveniment este gratuită, iar alte detalii găsiți aici.

 

#10. Gândul Mâței #lumineazacircul

mita

#LumineazăCircul este un proiect social care are ca obiectiv sensibilizarea opiniei publice privind starea deplorabilă în care se află mai multe monumente, clădiri culturale, în special a Arenei Mari a Circului din Chișinău. Scopul formaţiei în cadrul acestui eveniment este să „reînvie” circul la care am fost cu toţii când eram mici printr-un show spectaculos de circ şi de lumini, cu implicarea a mai multor actori de teatru şi artişti, precum: Roman Iagupov, Geta Burlacu,Igor Dînga, Lidia Scarlat, Guz, Mev și alții. Nostalgia pe care ne-o trezeşte Circul, care nu a mai activat de mulţi ani, va fi acum transformată de către membrii trupei într-o realitate magică, iar toţi adulţii şi copiii vor putea din nou să viziteze iubitul nostru Circ. Detalii suplimentare aici.

 

#11. Talk-Show Public: „Tinerii pentru Egalitate de Gen”

talk

Platforma pentru Egalitate de Gen și Radio Moldova Tineret te invită la talk-show- ul public „Tinerii pentru Egalitate de Gen în politică”. În 2016 Parlamentul a adoptat introducerea cotei de gen de reprezentare minimă de 40% în Republica Moldova pentru a asigura egalitatea de gen în procesul decizional și în politică.
Cum respectă organizațiile de tineret a partidelor politice principiul de reprezentare echitabilă în funcțiile de conducere? Care este rolul organizațiilor de tineret în promovarea egalității de gen și a
cotelor de reprezentare în procesul decizional? Cum poți contribui chiar tu? Acestea și alte subiecte le discutăm împreună vineri, 5 mai, la Tucano Coffee Brazil (str. Alexandru cel Bun, nr. 91A).
Tradițional, dacă te numeri printre primii 40 de participanți la eveniment, ai parte de o cafea din partea noastră. Detalii aici.

 

#12. Cum să devii designer, lecție gratuită pentru începători

step

Vrei să devii designer și să îți construiești o carieră de succes? Atunci, acest eveniment este pentru tine. Aveți posibilitatea să participați la lecție gratuită, unde veți afla cine sunt designerii, care este rolul și principalele direcții de activitate disponibile pentru designeri, cum să vă construiți o carieră în domeniu și să deveniți designer, făcând studii la specialitatea „Grafica și Design” în cadrul STEP IT Academy Moldova.
Intrarea liberă, alte detalii aici.

 

#13. O istorie foarte simplă

teatrula

Piesa „O istorie foarte simplă” este un spectacol despre relația părinți-copii, iubire interzisă și oameni care au încetat să mai viseze. De ce e simplă istoria? Pentru că se iubesc doi tineri: ea – singura fiica a unui cuplu înstărit; el – orfan de mamă și cu un tată alcoolic. Dragostea le este, evident, interzisă – un soi de Romeo și Julieta contemporan. Istoria este, într-adevăr, foarte simplă, doar că mai apoi se complică, atunci când părinții află despre relația lor și despre… viitorul nepot. Informații suplimentare pe pagina de facebook.

 

#14. Movie Night: The Mentalist

mentalist

Un serial frumos, direcționat pe baza unor anchete rezolvate într-un mod mai neconvenţional. Acțiunea se centrează pe personajul Patrik Jane,echipa lui doar îl complectează. Inteligent, cu o aură de mister, cu un al șaselea simț foarte dezvoltat, el rezolvă cazurile într-o atitudine serioasă, oarecum dură, manipulând cu dibăcie suspecții ducându-i într-o stare de confuzie,le urmărește reacțiile, rezolvând cele mai complicate cazuri. Plin de șarm, un zâmbet cald, încrezător în el, stilat și cu umor, te cucerește din start. Pe parcursul întregii nopți vă așteaptă surprize nocturne. Intrare costă 20 lei, alte detalii aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente