RIO 2016. Halterofilul Alexandr Șpac despre reușita de la Rio: Eram obligat să iau cel puțin locul 8

DSC_0432
Foto:olympic.md

„A fost o luptă deosebit de încordată pentru locurile pe podiumul olimpic, ceea ce o confirmă și noile recorduri olimpice și mondiale, stabilite de către atleții, care au urcat pe podium”, au fost primele impresii ale halterofilului moldovean, despre competiția la care s-a clasat pe locul 5, cel mai bun rezultat al echipei naționale la Olimpiada de la Rio. Alexandr Șpac le-a povestit jurnaliștilor acreditați la Jocurile Olimpice despre evoluția sa ca sportiv și despre cum s-a mobilizat înainte de marea competiție de la Rio, despre care spune că este cel mai mare succes în cariera sa sportivă.

Alexandr Șpac a reușit să înregistreze cel mai bun rezultat pe care Republica Moldova îl are în acest an la Rio, până acum. Cu o greutate totală de 347 de kg, halterofilul s-a clasat pe locul 5 la categoria sa (77 kg)  fiind la o distanță de 14 kg de o medalie olimpică.

Bălţeanul, în vârstă de 26 de ani, a participat în premieră la Jocurile Olimpice. Acesta a mai înregistrat performanțe anterior, luând medalie la Campionatul European din Norvegia, clasându-se pe locul 9, cu 335 de kg la total. A obținut medalia de argint la Campionatul European de Haltere 2013 din Albania, cu un total de 346 de kg.

„Să ocup locul 8, era o sarcină pe care eram obligat s-o realizez. Pentru a ocupa locul VI, trebuia să muncesc mai mult”, a spus Alexandr în cadrul unui interviu oferit lui Nicolae Buceațchi, unul din jurnaliștii moldoveni acreditați la Jocurile Olimpice de la Rio.

Alexandr a mai povestit că a început să practice acest sport de la vârsta de cinci ani, primul și unicul antrenor fiindu-i tatăl său, care este de asemenea prezent la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. „În 2005 am îndeplinit normativul de maestru al sportului, ceea ce mi-a deschis calea spre competițiile internaționale printre juniori și tineret. Din 2009 sîunt membru al lotului național. Pe parcursul anilor de trei ori am devenit premiant al Camiponatelor Europene. Aici, la Rio, am obținut un rezultat excelent. Sunt colaborator al Poliției de frontieră, cu gradul de locotenent”, povestește el.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente