În contextul extinderii Programului „ROBOCLUB” şi continuării dotării instituţiilor din învăţământul general cu seturi de robotică, Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC invită profesorii de informatică / fizică / matematică să participe la instruiri de iniţiere în domeniul Roboticii.
Scopul instruirii îl constituie familiarizarea participanţilor cu principiile de construire şi programare a roboţilor LEGO Mindstorms EV3 şi de utilizare a acestora în cadrul procesului didactic. Pe parcursul perioadei 27 iunie – 22 iulie 2016 vor avea loc 6 runde de instruire, fiecare cu durata de 2 zile, în conformitate cu următorul orar:
- 27 – 28 iunie
- 30 iunie – 1 iulie
- 4 -5 iulie
- 7 – 8 iulie
- 18 – 19 iulie
- 21 – 22 iulie
Instruirile vor avea loc în incinta Colegiului Politehnic din Chişinău (str. Melestiu 12) şi se vor desfăşura în limba română.
Profesorii interesaţi sunt invitaţi să-şi exprime intenţia prin completarea Formularului de înregistrare până la data de 8 iunie, 2016.
Următoarea etapă de dotare a a instituţiilor educaţionale cu seturi de robotică este preconizată pentru perioada august – septembrie 2016. Participarea profesorilor din cadrul instituţiilor de învăţământ la instruirile în domeniul Roboticii va constitui un avantaj.
Dotarea cu echipamentul necesar creării şi funcţionării cluburilor de robotică este realizată cu suportul financiar acordat de Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova.
Programul „ROBOCLUB” este o inițiativă de modernizare a educației în Republica Moldova şi este implementat cu suportul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) în parteneriat cu Asociația Naţională a Companiilor din domeniul TIC, sub patronajul Ministerului Educaţiei.
Programul este o iniţiativă educaţională bazată pe utilizarea roboţilor LEGO Mindstorms EV3, implementată în prezent în cadrul a 18 instituţii de învăţământ din Republica Moldova (16 licee din ţară, Colegiul Politehnic din Chişinău şi Centrul pentru Copii şi Tineret ARTICO). În cadrul ROBOCLUB elevii învaţă să construiască şi să programeze roboţi, astfel încât aceştia să realizeze sarcini de o complexitate din ce în ce mai avansată.
Robotica oferă un mod captivant de studiere a științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii, totodată inspirându-i pe elevi să urmeze o carieră în aceste domenii. Studierea roboticii este un proces care contribuie la dezvoltarea creativității, gândirii critice, capacitații de inovare și asimilare a conceptelor și tehnologiilor moderne.
Pentru mai multă informaţie sau detalii adiţionale, contactaţi: Viorica Bordei, Manager Proiecte Educaţionale, Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC, [email protected].